Pressemeddelelse -

Boligejere tjente i snit 100.000 kr. i 2018

2018 har været et fint år at være boligejer i. I gennemsnit er en bolig nemlig blevet ca. 100.000 kroner mere værd i løbet af de sidste 12 måneder.

Selvom boligmarkedet nogle steder er gået lidt ned i tempo i løbet af 2018, ændrer det ikke ved, at danske boligejere i gennemsnit kan notere en værdistigning de sidste 12 måneder på ca. 100.000 kr. En ejerlejlighed på 80 kvadratmeter er på papiret således steget 109.000 kr. de sidste 12 måneder, mens en ejer af en villa på 140 kvadratmeter ved salg nu kunne score ekstra 81.000 kr. i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet på tal fra Boligsiden.dk.

-Sammenligner vi med prisstigningerne i 2017, har de i 2018 været mere beherskede samlet set, men går vi dybere ned i tallene, viser det sig, at de faktisk er steget mere i 2018 for huse og mindre for ejerlejligheder. Faktisk kan man sige, at villaerne har overhalet ejerlejlighederne for en gangs skyld, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Årsagen til, at især prisstigningen for ejerlejligheder er taget af i kraft, skyldes ikke mindst det københavnske boligmarkedet, hvor udbuddet er steget markant i 2018.

-Der er sket det, at rigtig mange københavnere har besluttet sig for at sætte til salg på samme tid, sikkert fordi der har været udsigt til en pæn fortjeneste. Hvis man har flytteplaner, er de måske blevet fremskyndet, fordi det længe har været et udtalt sælgers marked, hvor liggetiderne var meget lave, siger Thomas Hovgaard.

På samme tid peger han derfor på den stigende interesse for parcelhuse.

-Flere har i år valgt at forlade storbylejligheden og i stedet bosætte sig i parcelhuskvarteret, hvilket har betydet, at efterspørgslen på villaerne er steget og dermed også priserne, siger Thomas Hovgaard.

Emner

  • Bygning, ejendom

Regions

  • Hovedstaden

Kontakt

Frederik Kragh Nielsen

Pressekontakt Pressechef, Nykredit Mægler +45 2448 6266