Pressemeddelelse -

Lækker Sushi i København

Sushi i absolut topkvalitet: Ad libitum og take away sushi

Iki Sushi rimer nærmest på ad libitum restaurant. Men vidste du, at de også har take away sushi? I alt har de fire restauranter på henholdsvis Østerbro og Vesterbro, hvoraf tre både har ad libitum sushi og take away sushi, og den sidste er Østerbro take away. Vi har besøgt en Østerbro sushi restaurant og fået en snak om, hvad sushi er for dem, og hvad fordelene ved henholdsvis take away og ad libitum er.

Japansk kultur

Sushi stammer ikke, som mange tror, fra Japan. Det stammer fra det sydøstlige Asien, hvor ris fermenteret i mælkesyre blev brugt som indpakning af rå fisk for at gøre fisken langtidsholdbar. Risene blev dengang faktisk smidt ud, og kun fisken blev spist. Senere blev mælkesyren erstattet med eddike, og man begyndte også at spise risene – og sådan blev sushi født.

Senere er det blevet en vigtig og stolt del af den japanske kultur, og i Japan kan man stadig finde den oprindelige sushi, funazushi, som efter sigende skulle have en kraftig ostesmag.

Hos Iki sushi har de dygtige og professionelle kokke specialiseret sig i sushi og japansk mad. De er en sushi restaurant, der kan servere sushi og andre japanske retter i både klassiske og moderne stil.

Nori, sashimi, tobiko…

Sushi har mange ingredienser og tilbehør, og det kan være svært at finde rundt i, hvis man ikke lige kender til de danske betegnelser for samme.

Nori er den slags tang, som bruges til sushien. Tangen bliver i dag dyrket, hvor den tidligere på mindre appetitvækkende vis blev skrabet af moler og undersiden af både. Hvad angår sashimi, betyder sashi ”skåret”, og mi betyder ”krop”. Og skåret krop er netop, hvad det er – fintskåret rå fisk. Tobiko er navnet på de små rogn, som du tit ser din sushi pyntet med, og det stammer fra flyvefisk.

Råvarerne er hos Iki nøje udvalgt uden at gå på kompromis med friskhed, kvalitet, sundhed og smag for at sikre frisk og smagfuld sushi. Det gør Iki Sushi til en særligt foretrukken sushi restaurant på Østerbro.

Ad libitum eller take away?

Som nævnt tilbyder Iki Sushi både ad libitum sushi og take away sushi, så deres kunder både kan spise sushi ude i hyggelige omgivelser, men også kan vælge at spise det hjemme i vante rammer. Men hvad anbefaler restauranten selv?

Fordelen ved ad libitum sushi er, at man for et engangsbeløb kan spise så meget, man vil, fra næsten hele menukortet. Det vil sige, at man også kan smage forretter og andre japanske specialiteter. Det åbner op for muligheden for at smage mange forskellige ting, dykke ned i menukortet og ekperimentere med nye favoritter.

Take away sushi har den fordel, at man kan bestille præcis, hvad man har lyst til fra menukortet, og derefter tage det med sig og spise maden dér, hvor man har lyst. Det giver større frihed til at spise hvor og hvornår, man har lyst. Restauranten anbefaler dog, at man ikke lader sushien stå for længe, da fisken begynder at oxidere og dermed ændre smag.

Efter fem år på markedet er Iki Sushi kendt på hele Østerbro og Vesterbri som en seriøs og god sushi restaurant, der serverer sushi af gode råvarer og med en sublim smagsoplevelse. 

Related links