Pressemeddelelse -

Sushi luksus til hverdag: Sushi restaurant med kvalitet

Dette er sponsoreret indhold. 

Vi danskere kan ikke få nok af de traditionelle japansk ruller, og i dag er sushi allemandsspise. Men hvor meget ved du egentlig om den delikate spise? Vi har taget en snak Helene Andreasen, ejer og stifter af den populære sushikæde Sushi2500. Hun har gjort os klogere på sushi og de helt fundamentale regler, når det handler om at lave sushi.

Helene har mere end 15 års erfaring fra branchen og står blandt andet for Sushi2500s udvikling. Det er takket være hendes kreative evner, at Sushi2500 i dag er en anerkendt sushi restaurant.

Sashimi eller sushi – hvad er forskellen?

Forskellen mellem sashimi og sushi kan findes i navnet. For selvom de flest af os nok forbinder sushi med rå fisk, så betyder ”sushi” faktisk ’syrlig smag’ og referer dermed til de eddikemarinerede ris, som alt sushi har tilfælles. Sashimi er derimod udelukkende rå fisk, en herlig delikatesse, som du også kan prøve hos Sushi2500.

Risene spiller hovedrollen i den gode sushi. Først udblødes og renses risene, så man undgår at kornene knækker. Dernæst koges risene og til sidst marineres de i eddike og sukker. Det giver risene smag samtidig med at det binder risene sammen. Risene skal helst falde fra hinanden i munden.

Maki og nigiri

På de fleste sushi restauranter kan du få både maki og nigiri. Men hvad er egentlig forskellen? Maki består typisk af ris og fisk rullet i noritang, men fisken kan også udskiftes med eksempelvis grønsager. Når maki skal rulles anvendes der typisk en bambusmåtte. På denne placeres tagene, hvorpå risene fordeles jævnt. Efterfølgende tilføjes tun, laks, agurk, avocado eller noget helt andet. Noritangen kan både vende indad og udad. Har du lyst til at prøve kræfter med at lave sushi? Så tilbyder Sushi2500 et sushikit.

Maki findes i mange og forskellige varianter. Fra inside out maki og de stor futomaki til de helt små hosomaki. Hos Sushi2500 har de specialiseret sig i de flotte kaburimaki, som de kalder extravaganza. Her placeres og et lag fisk oven på sushien – både for at tilføje smag, men også fordi det er dekorativt.

Den anden populære sushivariation er nigiri. Her lægges skiver af fisk ovenpå små klumper af ris.

Sushi i en bid

Sushien formes så den let kan spises i én mundfuld. Risene er hverken varme eller kolde, men så de skaber en fin kontrast til den kolde rå fisk. Når sushien skal spises dyppes kun fisken i soya og ikke risene. Soyaen til sushien kan lidt sammenlignes med salt på en god bøf. Det skal helt sikkert til, men man skal også passe på, at man ikke oversalter maden.

På de fleste sushi restauranter får man også serveret ingefær til sin sushi. Ingefæren skal ikke spises sammen med sushien, men fungerer i stedet som en ganerenser mellem hvert stykke sushi.

Mange steder serverer de god sushi, men kun få steder kan du få den bedste sushi. Disse steder har respekt for håndværket, og ved at god sushi kræver øvelse. Hos Sushi2500 har de mere end 30 års erfaring og det kan smages. Sushi2500 serverer suveræn kvalitets sushi til gode priser. 

Related links