Gå til indhold
Gravsten
Gravsten

Blogindlæg -

Det skal du overveje i forbindelse med at finde gravsten

Hav en god dialog med din stenhugger

Når man har mistet, kan det virke uoverkommeligt at arrangere begravelsen. I forbindelse med begravelsen er der nemlig mange elementer, der skal gå op i en højere enhed, så den afdøde får den bedst mulige afgang. Et af de vigtigste elementer er gravstedet. Det er her, den afdøde får hvile, og hvor pårørende kan komme og besøge. Det kan dog være svært at udvælge den helt rette gravsten. Af den grund er det en god idé at tage en god snak med sin udvalgte stenhugger. På denne måde er man sikker på, at ens ønsker bliver indfriet, samt at en smuk gravsten bliver udformet. Når man i dialog med sin stenhugger har valgt den rette sten, bliver gravstenen lavet. Denne proces tager som regel op til to uger. Herefter vil stenhuggeren levere og opsætte gravstenen på gravstedet.

Sådan vælger du den rette gravsten

Udvalget af sten hos stenhuggeren er ofte stort, og det kan som resultat være svært at vælge den helt rette til gravstedet. For at gøre denne proces lettere er der nedenfor omstillet en række punkter, som kan hjælpe dig på vej til at vælge gravsten:

  • Hav størrelsen i dine overvejelser. Mange kirkegårde har krav om type og størrelse af gravstene, så det er en god idé at forhøre sig hos den pågældende kirkegård, inden man vælger gravsten.
  • Hvilken overflade skal gravstenen have? Der findes mange muligheder. Overfladen på gravstenen kan blandt andet blive poleret, blankpoleret, jetbrændt eller matsleben.
  • Valg af bogstaver. Overvej om bogstaverne på gravstenen skal være hugget ind i overfladen, eller om de skal være påsat i bronze.

Slutteligt er det vigtigt at overveje, hvad der skal stå på gravstenen. Måske skal gravstenens udseende være klassisk med et navn og datolinje? Nogle vælger også at personliggøre gravstenen ved at få indgraveret en titel, dekoration eller eftertekst.

Hvad koster en gravsten?

Prisen på en gravsten varierer meget og er individuel fra sten til sten. Prisen afhænger blandt andet af, hvilken type sten man har valgt, hvilken skrifttype der er på gravstenen samt hvor mange tegn. Som udgangspunkt koster en plæne-gravsten fra omkring 5000 kroner. En speciallavet gravsten, hvor man selv vælger udformningen af stenen, koster 7000 kroner. Hvis man derimod ønsker en helt klassisk stående gravsten, skal man forvente, at prisen lander på cirka 6000 kroner.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Velkommen til Presselogen!

Presselogen rapporterer nyheder fra danske virksomheder og publicerer pressemeddelelser fra vores samarbejdspartnere

Presselogen