Gå til indhold

Blogindlæg -

Motorolie til konkurrencedygtige priser

Motorolieer et uundværligt produkt, der har mange afgørende funktioner i bilens motor. Motorolien fungerer ved at smøre alle bevægelige dele i motoren, så motoren herved præsterer maksimalt. Herudover har motorolien også til opgave at formindske friktionen mellem motordelene, hvilket sikrer, at de forskellige dele holder længere tid.

Hvilke forskellige slags motorolie eksisterer?

Typisk opererer man med disse 3 typer af motorolie:

  • Motorolie til sommerbrug
  • Motorolie til vinterbrug
  • Motorolie til helårsbrug

Det tal, der efterfølger ”W”, fortæller om oliens evne til at flyde ved 100 grader. Dette betyder, at jo højere, at tallet er, jo bedre flyder olien i varmt vejr.

I modsætning til kravet om et højt tal efterfølgende ”W” er det relevant for vinterolien, at tallet er lavt, hvis olien skal være velegnet til vinterbrug. Generelt smører en tynd olie hurtigere motoren ved en koldstart.

Hvilken motorolie skal du bruge til din bil?

Hvis din bil har en dieselmotor, skal der benyttes en motorolie med bogstavet ”C”, hvorimod en bil med benzinmotor skal benytte en motorolie med bogstavet ”A”. Herudover disse klassificeringer findes der også motorolie med bogstavet ”E”, hvilket er motorolie til brug i tunge dieselmotorer såsom i lastbiler og busser.

Sådan skifter du motorolie

Det er relativt simpelt at skifte både olie og oliefilter på en bil. Ofte er de eneste redskaber, du behøver en fastnøgle, oliefiltertang samt en opsamlingsbakke til den gamle motorolie.

Når du har varmet motoren op ved at køre en tur, kan du løsne bundproppen og aftappe olien. Du kan med fordel fjerne påfyldningsdækslet, så motorolien lettere kan løbe ud. Skift pakning i bundskruen og vent på, at al olien er løbet ud, hvorefter du kan skrue bundproppen på igen.

Hvis du skal skifte oliefilteret, skal det gamle oliefilter afmonteres med en oliefiltertang, hvorefter det nye filter kan fastspændes med håndkraft. Slutteligt aftørres udstødning samt andre dele for spildt olie, den nye olie påfyldes og oliestanden kontrolleres, inden bilen tages i brug igen.

Emner

Kategorier

Regions

Velkommen til Presselogen!

Presselogen rapporterer nyheder fra danske virksomheder og publicerer pressemeddelelser fra vores samarbejdspartnere

Presselogen