Gå til indhold
LYS OVER LOLLAND 2021
LYS OVER LOLLAND 2021

Pressemeddelelse -

LYS OVER LOLLAND fejrer 20-års jubilæum med over 40 kunstnere og spektakulært jubilæumsværk af Ingvar Cronhammer

I år kan kunst- og kulturfestivalen LYS OVER LOLLAND fejre sit 20-års jubilæum på Saxkjøbing Sukkerfabrik den 20.-29. august med værker fra internationale - og danske kunstnere fordelt på tre etager, events på Nakskov Havn, lyskunst og danseforestilling i Reventlowsparken og spektakulært jubilæumsværk af Ingvar Cronhammer.

LYS OVER LOLLAND inviterer til 10 dage med eksklusive kunstudstillinger og unikke events, når de for 20. gang kan åbne dørene i de rå og smukke lokaler i Saxkjøbing Sukkerfabrik den 20.- 29. august 2021. I anledningen af jubilæet genbesøges steder, der har været med til at danne rammerne for LYS OVER LOLLANDs start og et bredt udsnit af kunstnere, som har udstillet kunst gennem de sidste 20 år på kunstfestivalen, præsenteres. Den internationale anerkendte og originale billedhugger Ingvar Cronhammer har lavet et jubilæumsværk Blodstille, der udstilles som en helt særlig hyldest. Det var et af hans sidste værker, og som han ønskede at overdrage til LYS OVER LOLLAND.

Årets tema: Lysfald
Hvert år omgives kultur- og kunstfestivalen på Lolland-Falster af et tema, der er gennemgående for den kunst, som er kurateret til kunstudstillingen. Årets tema for jubilæet er LYSFALD. Gennem de sidste 20 år har LYS OVER LOLLAND skabt lys og fokus på mange kunstnere, områder, arkitektur, underholdning og musik. Og nu falder lyset på steder og kunstnere, som har været med til at danne rammerne for de første år af LYS OVER LOLLAND. Til festivalen vil besøgende kunne opleve værker fra blandt andre Marian Heyerdal, Nina Saunders, Odd Nedrum, Tróndur Patursson, Thomas Kadziola, Ulrik Møller, Torben Eskerod og mange flere.

Særligt hyldest af Ingvar Cronhammer
Den anerkendte billedhugger Ingvar Cronhammer har sat et markant præg på det danske kunstlandskab, og som kunstnerisk fejring af jubilæet skabte han værket ”Blodstille” til LYS OVER LOLLAND. Ingvar Cronhammer står bag store monumentale skulpturer på kunstmuseer og i det offentlige rum blandt andet The Gate fra 1988, Eye of The Shadowfra 1992, Camp Fire fra 1993 og Elia fra 2001.
I foråret gik Ingvar Cronhammer bort, og ”Blodstille” er derfor et af hans sidste værker, som helt eksklusivt kan opleves til LYS OVER LOLLAND.

Kultur og kunst, som ikke kan opleves andre steder
Til LYS OVER LOLLAND fremvises værker fra lokale kunstnere fra Lolland Falster samt internationale gæstekunstnere. I år vil besøgende til LYS OVER LOLLAND kunne opleve en markant udstilling med værker skabt til jubilæumsudstillingen samt mulighed for at opleve unik danseforestilling og lyskunst i Reventlowsparken af iscenesættere fra PIVOT og særudstilling med smykkekunst af Zarah Voigt. Det gamle Pakkeri på fabrikken forvandles til koncertsal, hvor blandt andre Lis Sørensen og Jimmy Jørgensen vil indtage scenen til en intimkoncert, som er skabt helt særligt til LYS OVER LOLLAND. Derudover får festivalen også besøg af Michael Falch – igen. Det var nemlig til LYS OVER LOLLAND, at Michael Falch spillede sin første solokoncert. Det sker nu denne gang i fællesskab med Dét Band, hvor der venter en kunstnerisk oplevelse med både gamle og nye sange.

I år vil der i Projektrum 16 også udspille sig et mangfoldigt program af kunst og kreativitet for børn og unge. Udstillingen er blevet til med støtte fra Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Næstved Kommune. Kunstneren og ideudvikleren bag er Mini Blume.

Læs mere om LYS OVER LOLLAND her.

Se billederne fra forrige år her.

Med venlig hilsen
HAVE A/S

For yderligere information, kontakt venligst:
Marie Dam Nielsen // marie@have.dk // 29936266

Om LYS OVER LOLLAND
Gennem 20 år har LYS OVER LOLLAND haft det ambitiøse mål at placere Lolland Falster på det kulturelle Danmarkskort og skabe unikke oplevelser inden for kunst og kultur. Kunstnere fra Danmark, Færøerne, England, Sverige, Norge, Island, Tyskland og Skt. Petersborg indtager fabrikken med maleri, fotografi, skulpturer, installation, lyskunst, design og smykkekunst. LYS OVER LOLLAND kan opleves fra den 20. til 29. august 2021 på Saxkjøbing Sukkerfabrik på Lolland. Se listen over årets kunstnere her.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark