Gå til indhold
LYS OVER LOLLAND
LYS OVER LOLLAND

Pressemeddelelse -

Presseinvitation: LYS OVER LOLLAND

Pressen inviteres til LYS OVER LOLLAND den 20.-29. august, hvor kunst- og kulturfestivalen kan fejre sit 20-års jubilæum på Saxkjøbing Sukkerfabrik med værker fra internationale - og danske kunstnere fordelt på tre etager, eksklusive events på Nakskov Havn, lyskunst og danseforestilling i Reventlowsparken og spektakulært jubilæumsværk af Ingvar Cronhammar.

Til kunstfestivalen vil besøgende kunne opleve unikke udstillinger og særligt producerede optrædener og specialkoncerter med blandt andre Michael Falch, Lis Sørensen og Jimmy Jørgensen – sammensat til LYS OVER LOLLAND i anledning af deres jubilæum.

Gå på opdagelse i festivalprogrammet her.

PROGRAM FOR ÅBNINGSDAGEN:

KL. 16.00 // ÅBNING
Åbning af Lys over Lolland på Saxkjøbing Sukkerfabrik.

KL. 20.00 // ÅBNINGSFORESTILLING
M:I.S. – NATTEN LANG
Multikunstnerne DON GNU tager pulsen på den moderne rådvilde mand – i en cocktail af skæve stunts, rå fysik og tåkrummende pinligheder tager de favntag med latin-loveren, tøffelhelten og svigermors drøm. De skrå brædder indtages betagende i bedste slapstick-stil med gakkede filmprojektioner og stemnings live-musik.

DON GNU er to gange nomineret til den prestigefyldte Reumert og har tilmed modtaget Publikumsprisen i hhv. 2013 og 2017.

Tilmelding af presse til LYS OVER LOLLAND skal ske til Marie Dam på mail: marie@have.dk eller tlf. 29 93 62 66 senest onsdag den 18. august 2021.

Om LYS OVER LOLLAND 

LYS OVER LOLLAND inviterer til 10 dage med eksklusive kunstudstillinger og unikke events, når de for 20. gang kan åbne dørene i de rå og smukke lokaler i Saxkjøbing Sukkerfabrik den 20.- 29. august 2021. I anledningen af jubilæet genbesøges steder, der har været med til at danne rammerne for LYS OVER LOLLANDs start og et bredt udsnit af kunstnere, som har udstillet kunst gennem de sidste 20 år på kunstfestivalen, præsenteres. Den internationale anerkendte og originale billedhugger Ingvar Cronhammar har lavet et jubilæumsværk Blodstille, der udstilles som en helt særlig hyldest. Det var et af hans sidste værker, og som han ønskede at overdrage til LYS OVER LOLLAND.

Årets tema: Lysfald

Hvert år omgives kultur- og kunstfestivalen på Lolland-Falster af et tema, der er gennemgående for den kunst, som er kurateret til kunstudstillingen. Årets tema for jubilæet er LYSFALD. Gennem de sidste 20 år har LYS OVER LOLLAND skabt lys og fokus på mange kunstnere, områder, arkitektur, underholdning og musik. Og nu falder lyset på steder og kunstnere, som har været med til at danne rammerne for de første år af LYS OVER LOLLAND. Til festivalen kan der blandt andet opleves værker fra Marian Heyerdal, Nina Saunders, Odd Nedrum, Tróndur Patursson, Thomas Kadziola, Ulrik Møller, Torben Eskerod og mange flere.

Læs mere om festivalen og se hele programmet til LYS OVER LOLLAND her

Med venlig hilsen
HAVE A/S

For yderligere information, kontakt venligst:
Marie Dam Nielsen // marie@have.dk // 29 93 62 66
Rikke Hesselholt // rikke@have.dk // 28 43 38 93

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark