Pressemeddelelse -

Kriminalforsorgen etablerer sikkerhedstaskforce i Herstedvester Fængsel

Kriminalforsorgen har etableret en operativ sikkerhedstaskforce, som hurtigt skal identificere eventuelle sikkerhedsudfordringer og styrke sikkerheden i Herstedvester Fængsel. Derudover er kriminalforsorgens forstærkningshold hentet til fængslet.

Kriminalforsorgen har etableret en operativ sikkerhedstaskforce, som skal identificere mulige sikkerhedsudfordringer og iværksætte initiativer for at øge sikkerheden i Herstedvester Fængsel. Det sker på baggrund af, at det tirsdag den 20. oktober 2020 lykkedes en livstidsdømt indsat at undvige fra fængslet.

Sikkerhedstaskforcen består af sikkerhedseksperter fra Direktoratet for Kriminalforsorgen og Kriminalforsorgen Sjælland. Taskforcen overtager således det overordnede ansvar for at skærpe sikkerheden i fængslet. Opgaven for sikkerhedseksperterne er at identificere lokale sikkerhedsudfordringer og løbende iværksætte initiativer for at styrke sikkerheden i fængslet med det samme.

”Undvigelser som den, der skete tirsdag den 20. oktober, må bare ikke ske. Derfor har vi umiddelbart efter undvigelsen gennemgået sikkerheden på Herstedvester Fængsel og etableret en taskforce, som kan iværksætte sikkerhedstiltag her og nu. Vi ser på situationen med meget stor alvor og gør alt for at forhindre, at det kan ske igen,” siger kriminalforsorgens direktør Ina Eliasen.

Udover sikkerhedstaskforcen er kriminalforsorgens forstærkningshold hentet til Herstedvester Fængsel. Forstærkningsholdet består af fængselsbetjente, som skal øge sikkerheden på Herstedvester Fængsel og understøtte gennemførelsen af sikkerhedstaskforcens initiativer.

Resultaterne af Sikkerhedstaskforcens arbejde vil indgå i den redegørelse for undvigelsen, som justitsministeren har anmodet kriminalforsorgen om, og som forventes udarbejdet inden for få uger. 

Emner

  • Kriminalitet, jura, retsspørgsmål

Kontakt

PRESSEVAGT

Pressekontakt 7255 4141