Nyhed -

Uddannelsescampus på Nørrebro med vokseværk

NEXT-uddannelserne frisør og kosmetiker flytter til Rentemestervej i København NV

I over 40 år har frisøruddannelsen haft til huse på Glentevej i København NV, men fra august skal man til Rentemestervej – også i København NV – hvis man vil uddanne sig til frisør. Sammen med kosmetikeruddannelsen bliver frisøruddannelsen nemlig en del af NEXT Campus Nørrebro på Rebslagervej, der ligger et stenkast fra Rentemestervej.

Uddannelsesleder på NEXT Aila Hargbøl glæder sig til at flytte i nye lokaler.

- Det bliver fedt at komme i nye lokaler med spritnye møbler og udstyr og samtidig en indretning, som giver nye undervisningsmuligheder, lyder det fra uddannelseslederen fra NEXT Uddannelse København.

En pædagogisk legeplads

Med nye undervisermuligheder mener Aila Hargbøl eksempelvis, at de nye lokaler lægger op til, at eleverne har teori og praksis i de samme rum. De klassiske klasselokaler fra Glentevej er væk, og i stedet bliver eleverne undervist i teori i salonerne. Det kan komme til at skabe en helt særlig dynamik.

- De nye rammer gør, at vi kan veksle mellem det praktiske og teoretiske og få et større lærersamarbejde. Det er selvfølgelig en nye måde vi skal indrette undervisningen på, og det bliver en pædagogisk legeplads. Derfor vil vi også løbende evaluere på, hvad der går godt, og hvad der måske ikke fungerer så godt, så vi hele tiden kan rette til. Det tvinger os til tænke nyt, og det tror jeg helt sikkert, at der vil komme en masse godt ud af, siger Aila Hargbøl.

Campus giver mere mangfoldigt studiemiljø

Med flytningen bliver uddannelserne samtidig en del af Campus Nørrebro, som i forvejen huser over 20 erhvervsuddannelser på Rebslagervej, blandt andet fotograf, tømrer, møbelsnedker og mediegrafiker. Der har altid været et godt studiemiljø på frisør- og kosmetikeruddannelserne, men med flytningen til NEXT Campus Nørrebro kan det ifølge Aila Hargbøl blive endnu stærkere.

- Det er jo et par klassiske pigeuddannelser, så det bliver spændende at blive blandet sammen med andre uddannelser til fredagsbare, fester og andre sociale arrangementer, siger Aila Hargsbøl, som også ser faglige muligheder:

- Vi håber selvfølgelig også på, at eleverne kan finde sammen i faglige projekter og skabe netværk, som kan gavne deres fremtidige karriere. Det kan for eksempel være frisøren og fotografen, der finder sammen om at tage nogle modelbilleder, forklarer Aila Hargsbøl.

Den 13. august er der skolestart for frisørerne og kosmetikerne i den nye bygning på Rentemestervej.

Emner

  • Efteruddannelse

Regions

  • Hovedstaden

Kontakt

Claus Voldum

Pressekontakt Pressekonsulent 23373060

Nikolaj Bech Petersen

Pressekontakt Pressekonsulent 20840150