Pressemeddelelse -

Mobile testcentre popper op flere steder i Rudersdal i uge 3

I ugen fra den 18. til den 24. januar kan man alle ugens dage få foretaget en PCR-test for coronavirus tæt på sit hjem eller arbejde. De mobile testcentre kommer nemlig til både Nærum, Vedbæk og Birkerød. For dem, der har et arbejde med kontakt til mange, er det en oplagt mulighed for at følge myndighedernes anbefaling om at blive testet mindst en gang om ugen.

Rudersdal Kommune får igen besøg af et mobilt testcenter, og denne gang kan kommunen opfylde et ønske fra mange om at kunne blive testet flere steder i kommunen. Mandag kan man således blive testet i Birkerød Idrætscenter, tirsdag-onsdag foregår det i den gamle stationsbygning i Vedbæk, torsdag-fredag i Beboerhuset på Nærumvænge Torv og lørdag-søndag igen i Birkerød Idrætscenter. Testcentrene har åbent hver dag i uge 3 fra kl. 10.15 til 16.00.

Testen er den såkaldte PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. Det er den mest sikre test, hvis man har symptomer eller er nær kontakt til en smittet. Man får svar inden for 24 timer på sundhed.dk eller via appen MinSundhed, og der skal bruges NemID.

Opfordring til at blive testet en gang om ugen

Smittetallene i kommunen er faldet siden jul. Men vi skal stadig længere ned, hvis vi skal kunne klare kampen mod den nye engelske variant, cluster B.1.1.7, siger sundhedsmyndighederne. Derfor opfordrer regeringen til, man bliver testet mindst en gang om ugen, hvis man arbejder på en arbejdsplads, der stadig er åben – og særligt, hvis man ikke kan undgå kontakt med mange mennesker på sit arbejde.

Man kan finde nærmeste testcenter via www.regionh.dk/testcenterdanmark – både faste og mobile testcentre. Husk også, at man kan få foretaget hurtigtest ved Holte Midtpunkt.

Mød op i god tid

Hvis man vil benytte sig af muligheden for at blive testet på de mobile testcentre, skal man blot møde op inden for de anførte tidsrum. Det er ikke muligt at bestille tid. Følg skiltene på teststederne, og husk at holde mindst to meters afstand.

Rudersdal Kommune gør opmærksom på, at der kun vil være ét testhold. Derfor kan der være ventetid. Vi opfordrer alle til at tage det gode humør med, klæde sig varmt på og indstille sig på at skulle stå i kø udenfor. Sidst på dagen kan testteamet evt. lukke køen før tid, hvis den er meget lang.

Tid og sted

Birkerød

Birkerød Idrætscenter, Bistrupvej 1, 3460 Birkerød:

Mandag den 18. januar kl. 10.15-16.00

Lørdag den 23. januar kl. 10.15-16.00

Søndag den 24. januar kl. 10.15-16.00

Vedbæk

Den Gamle Station, Vedbæk Stationsvej 20, 2950 Vedbæk:

Tirsdag den 19. januar kl. 10.15-16.00

Onsdag den 20. januar kl. 10.15-16.00

Nærum

Beboerhuset, Nærumvænge Torv 25, 2850 Nærum (over for apoteket):

Torsdag den 21. januar kl. 10.15-16.00

Fredag den 22. januar kl. 10.15-16.00

Emner

  • Politik

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 56.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Kontakt

Jens Gregersen

Pressekontakt Head of Communications 46 11 11 50