Pressemeddelelse -

Nystartede fourKant har stor succes med deres Queue-it produkt

Slut med at vente forgæves på nettet når forbrugerne skal bestille koncertbilletter eller skal
ind på offentlige hjemmesider inden deadline. Den nyetablerede, innovative IT-virksomhed
fourKant, har udviklet en revolutionerende løsning baseret på cloud teknologi.

Internettet har ført uanede e-handelsmuligheder med sig og både private- og offentlige virksomheder satser 100% på nettet i mange situationer. Internettet er også særdeles velegnet til dette, lige bortset
fra når det bryder sammen på grund af overbelastning! Det er noget vi alle kender til, når de populære koncertbilletter skal bestilles, der skal rapporteres til offentlige myndigheder eller senest under lavaskyen, hvor et stort antal kritiske websites bukkede under for det enorme pres. Det kunne have været undgået!
Den gængse løsning har hidtil været til at få øje på; nemlig mere og større server-kapacitet. Når dét i mange tilfælde alligevel ikke er tilstrækkeligt, hvad gør man så?
I en kælder i København satte fire personer, som alle delte en stor begejstring for cloud teknologien, sig for, at denne form for IT på forsynings- og forbrugsbasis ville kunne udnyttes til værdifulde nyskabelser. I dag, ca. et halvt år senere ser grundlæggerne af fourKant store, og især internationale, muligheder for deres nye opfindelse, Queue-it.

Queue-it, kort fortalt
Queue-it er et produkt baseret på cloud-teknologi, som udnytter ’skyen’ og dens nærmest uendelige kapacitet og skalérbarhed. I dette tilfælde handler det om brugere og forbrugere på overbelastede websites. I stedet for at sitet crasher med en teknisk fejlmeddelelse, og forhindrer samtlige brugere i at tilgå sitet, træder Queue-it i kraft. De overskydende brugere får simpelthen et nummer i køen samt et forventet tidspunkt for, hvornår de vil blive ekspederet. Som supplement kan brugeren få tilsendt en reminder, enten som sms eller e-mail.
Queue-it produktet sørger for, at der ikke bliver lukket flere brugere ind på en given website, end der er plads til at håndtere. De brugere, der ikke kan komme ind, trækker et nummer i køen, akkurat ligesom hos bageren eller på posthuset, og bliver så i mellemtiden lagt ud i ’skyen’. I passende tid inden det er deres tur, får de tilsendt en reminder herom.Det er ikke alene rigtig rart, når man som bruger har siddet og trykket løs på ’reload’ knappen, uden at der sker noget som helst. Nu ved man som bruger også, at alle kommer til efter tur, - i den rigtige rækkefølge. For virksomheder, der køber Queue-it, handler det dybest set om højere kundetilfredshed, lavere omkostninger til både serverkapacitet i dagligdagen og til manuelt oprydningsarbejde efter eventuelle flaskehalse, samt muligheden for at håndtere en usædvanlig høj belastning af egen website, uanset hvornår den optræder. Dertil kommer, at brugerne af de websites der anvender Queue-it er ganske anonyme, da fourKant ikke opbevarer data eller på nogen måde integrerer med de bagvedliggende systemer. Eneste integration er et simpelt link til Queue-it.
Adm. direktør i fourKant, Niels Henrik Sodemann siger, at det egentlig er en temmelig banal idé: ”I
praksis kender vi allerede kø-kulturen fra vores hverdag, når vi handler. Grunden til, at det nu kan lade sig gøre på nettet er cloud-teknologiens fortjeneste, samt selvfølgelig vores kodning.”
Camilla Ley Valentin, der er en af de fire stiftende partnere i fourKant understreger, at bæredygtighed også har været et mål : ”Man kan sige, at IT pludselig er blevet miljøvenligt og bæredygtigt, og det giver stor mening at bruge netop dét som udgangspunkt for vores innovationsproces. I fourKant har vi et erklæret mål om at alle vores udviklingstiltag skal understøtte grøn IT tankegangen, hvilket cloud computing åbner hidtil usete muligheder for.”

Om fourKant
fourKant er stiftet i 2009 af fire ligeværdige partnere, Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin,
Martin Pronk og Dorte Hidan. Det er en privatejet, partnerbaseret virksomhed med hovedsæde i
København. fourKant leverer forretningskritiske cloudbaserede SaaS (software as a service) IT-løsninger, samt rådgivning indenfor cloud computing til forbedring og effektivisering af virksomheder.Firmaet benytter sig af de nyeste teknologiske landvindinger der er kommet i kølvandet på cloud computing og som en række centrale globale IT-spillere for tiden investerer i.

Emner

  • Virksomhed, generelt

Kategorier

  • queue-it
  • fourkant
  • innovativ it-virksomhed

Kontakt

Camilla Ley Valentin

Pressekontakt CCO +45 77 34 08 02