Gå til indhold
Det er ikke første gang, at Den Kongelige Ballet optræder i bakkerne - foto Anne Mette Welling
Det er ikke første gang, at Den Kongelige Ballet optræder i bakkerne - foto Anne Mette Welling

Pressemeddelelse -

Klar til tylskørter og tåspidsdans i bakkerne

Den 12. juni kl. 19 gæster den Kongelige Ballets sommerturné Rebild Bakker som det eneste sted i Nordjylland. Et stærkt lokalt samarbejde har sat alle kræfter ind på at give publikum en stor oplevelse.

Formand for Rebild Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Gert Fischer ser frem til en kombineret kultur- og naturoplevelse.

- Vi har den mest fantastiske naturkulisse i Rebild Bakker. Jeg kan ikke forestille mig en smukkere ramme for Den Kongelige Ballet end her. Det er gratis at overvære forestillingen, og der vil helt sikkert komme et stort publikum.

- Det lokale turisterhverv bakker op om arrangementet og tilbyder picnickurve, drikkevarer fra lokale leverandører og andre lokale råvarer. Det er oplagt at komme i god tid og smage på herlighederne.

- Et godt internt samarbejde i kommunen har også bidraget til, at vi nu er super klar til at modtage balletten. Vi har tidligere – i 2011, 2012 og 2013 – haft besøg af sommerballetten, og vi glæder os rigtig meget til at se dem i bakkerne igen, slutter Gert Fischer.

Et spændende program

Den Kongelige Ballet er også klar til at give smagsprøver på den kommende sæsons forestillinger. Balletmester Nikolaj Hübbe fortæller, at der både bliver noget helt klassisk, nogle publikumsfavoritter og to ny-koreograferede værker, og han lover, at han har taget nogle af de allerbedste dansere med på turné.

Sommerballet for 14. gang

Sommerturneen er i år den største nogensinde med i alt ti stop. Det Kongelige Teaters sommerballet besøger dobbelt så mange byer som i 2018, når de igen i år inviterer til en tryllebindende oplevelse under åben himmel.

Fakta

Programmet for den kongelige sommerballet 2019 består af følgende otte små balletter: Grand pas Classique, Hvid pas de deux fra Kameliadamen, Solo og Pas de deux fra 2. akt af Askepot, Pas de six fra Ryamonda og de to helt nye værker: Sange uden ord af Nathan Compiano og Duo af Oliver Starpov, samt finalenummeret Tarantellen fra Napoli.

16 dansere medvirker: Ida Praetorius, Kizzy Matiakis, Marcin Kupinski, Gregory Dean, Jonathan Chmelensky, Jón Axel Fransson, Ji Min Hong, Stephanie Chen Gundorph, Silva Selvini, Astrid Elbo, Wilma Giglio, Alexander Bozinoff, Guilherme de Menezes, Emma Riis-Kofoed, Mattia Santini og Ryan Tomash.

Emner

Kategorier


---------------------

Du er som journalist eller borger altid velkommen til at kontakte os for en udtalelse, baggrundsviden eller andet, du måtte have brug for. Vi har samlet kontaktoplysninger, vores sociale medier og nyttige links til blandt andet dagsordner og høringer.

Kontakt

Jesper Greth

Jesper Greth

Pressekontakt Borgmester +45 40 62 78 52
Jesper Carlsen

Jesper Carlsen

Pressekontakt Kommunaldirektør +45 99 88 99 01
Aktindsigt

Aktindsigt

Pressekontakt Ønsker du at søge aktindsigt, skal du bruge vores hovedpostkasse. +45 99 88 99 88
Allan Pinnerup

Allan Pinnerup

Pressekontakt Kommunikationskonsulent Presse, hjemmeside, krisekommunikation, sociale medier, video +45 24 96 07 32

Relateret materiale

Om os

Med lidt over 30.000 indbyggere er Rebild Kommune en af de mindre kommuner i Danmark. Vi er placeret i hjertet af Himmerland midt i en enestående smuk natur og tæt på det nye regionscenter i Aalborg. Via motorvejen og tognettet med nærbane og lyntog er der gode forbindelser til både regionscentret og til resten af Danmark, så det er nemt at pendle både til og fra.

Rebild Kommune har cirka 12.000 arbejdspladser. Blandt andet i kraft af et driftigt erhvervsliv, moderne innovations-virksomheder, landbrug og en veludbygget turistindustri. Området oplever desuden en stor efterspørgsel på grunde til både boliger og erhverv.

Rebild Kommune er karakteriseret ved stærke og levende by- og landsbysamfund med kulturel mangfoldighed og et aktivt foreningsliv. Der er blandt borgerne en stor lyst og vilje til at engagere sig i forskellige fritidsaktiviteter og til at benytte kultur- og idrætstilbud Her er særdeles gode handelsmuligheder med et bredt udbud af specialbutikker. Det kuperede terræn, unik natur og Danmarks største sammenhængende (Rold) skov, gør området (#Triatland) til et valfartsted for outdoor sportsturisme og der afholdes årligt mere end 30 outdoor sportsevents på tværs af kommunen: https://www.facebook.com/triatlandrebild