Gå til indhold
Verdensstjernen Natacha Atlas besøger Viften under Copenhagen Jazz Festival 2016

Pressemeddelelse -

Verdensstjernen Natacha Atlas besøger Viften under Copenhagen Jazz Festival 2016

Natacha Atlas er aktuel med det bjergtagende jazzalbum ‘Myriad Road’, der er produceret af Ibrahim Maalouf - en af Frankrigs mest eminente jazzmusikere.
Albummet bliver kaldt en “game-changer” pga. den nyskabende fusionen mellem jazz og mystikken i Atlas’ mellemøstlige klang.
Uanset om hun synger på engelsk eller arabisk trækker hun på den mellemøstlige kultur og skaber dialog med jazzmusikken og der opstår et enestående univers.

Natacha Atlas fik sit gennembrud som en del af world fusion gruppen Transglobal Underground. I 1995 begyndte hun at fokusere på sin solokarriere med udgivelsen af albummet Diaspora.
Hun har til dato udgivet ti solo albums med ‘Myriad Road’ som det seneste. Hun har spillet koncerter over hele verden, hvor hendes musik blandt andet er blevet til frugtbare samarbejder med Sinead O’Connor, Robert Plant, Jean Michel Jarre, Peter Gabriel, Sarah Brightman, Indigo Girls, Jah Wobble, Jaz Coleman m.fl.

Den 52-årige sangerinde, der er født i Bruxelles og opvokset i England, har igennem det meste af sit liv rejst omkring i verden grundet hendes familie, der har rødder i Egypten, Palæstina og Storbritannien.
Det har i høj grad påvirket hendes musik, der er blevet influeret af mange forskelige stilarter bl.a. hip hop, drum 'n' bass, reggae og elektroniskmusik.
Efter en årrække med inspiration fra netop den elektroniske musik har Natacha Atlas på de seneste udgivelser søgt tilbage til den arabiske og mellemøstlige gyldne æra fra 1950’erne og 1960’erne.
Med ’Myriad Road’ bevæger hun sig ind på endnu et nyt musikalsk territorie, nemlig jazzen.

Atlas har altid været en favorit hos det danske publikum – og hun har blandt andet givet bjergtagende koncerter på Copenhagen Jazz Festival i Østre Gasværk, Images of Middle East og i Store Vega, sidstnævnte som GAFFA anmeldte til seks stjerner med ordene “en koncert, der er en af de bedste, vi nogensinde har hørt på dansk jord inden for verdensmusikken”.

Torsdag den 7. juli kl. 20.00 kan man opleve Natacha Atlas i Viften under Copenhagen Jazz Festival.
Forsalget starter fredag den 1. april kl. 10.00 på viften.dk og ticketmaster.dk

Line up:
Natacha Atlas - Vocals
Samy Bishai - Violin and Musical Director
Alcyona Mick - Piano
Andy Hamill - Double Bass
Asaf Sirkis - Drums
Hayden Powell – Trumpet

Related links

Emner

Kategorier


Viften
Rødovre Rådhusplads, Rødovre Parkvej 130, 2610 Rødovre
viften.dk
facebook.com/Viften

Rødovre Kommune
Rødovre Parkvej 150
2610 Rødovre
Danmark