Nyhed -

Scania leverer 13 Citywide til Jørns Rutetrafik A/S

Ved Nordjyllands Trafikselskab 25.udbud kunne Jørns Rutetrafik A/S glæde sig over at have vundet kørslen på i alt otte ruter. De skal betjenes med 13 nye busser, og Scania Danmark kan glæde sig over, at Jørns Rutetrafik valgte Scania Citywide Suburban-busser til kørslen, som omfatter knap 33.000 køreplantimer om året i de kommende otte år.

Scania-busserne skal bl.a. køre på lokale ruter i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg Kommuner. Jørns Rutetrafik A/S indgår i DitoBus Gruppen, hvori bl.a. også DitoBus Linjetrafik A/S indgår. DitoBus Linjetrafik har i dag kørsel med ca. 165 busser for Movia i Hovedstadsområdet og ca. 50 busser i NT’s driftsområde. De 13 nye Scania er nogle af de første Scania i flåden, og medejer og direktør Niels Gregers Boers ser frem til at følge Scania-busserne fremover.

- Vi har valgt Citywide Suburban til denne opgave på grund af denne models rigtig gode brændstoføkonomi og driftssikkerhed. Vi skal selv stå for den løbende service og vedligeholdelse på busserne på eget værksted, og vi er overbeviste om, at det er et godt valg, siger Niels Gregers Boers.

- Op til ordreafgivelsen havde vi en rigtig god dialog med Scania Danmark om specifikationer og vilkår. De kom med et rigtig gennemarbejdet tilbud til os, så vi er meget trygge ved at have valgt Scania, tilføjer han.

- Og så blev busserne forresten leveret til aftalt tid og i aftalt specifikation, så vi er godt tilfredse, fastslår Niels Gregers Boers.

Lave driftsomkostninger

Også hos Scania Danmark er der tilfredshed med ordren fra Jørns Rutetrafik.

- Citywide Suburban er en af vores mest populære modeller til rutetrafik. Vi har leveret tusindvis af denne model til markeder over hele Europa, så vi ved, hvad den kan. Og den kan præcis det, Jørns Rutetrafik har brug for, fortæller Key Account Manager hos Scania Danmark, Steffen Laursen.

- Suburban-modellen med 7-liters motor har dokumenteret lavt brændstofforbrug også på den type ruter, som busserne skal betjene. Modellen med den valgte indretning med laventré med kneeling samt lavt gulv i bussens forreste halvdel samt normal gulvhøjde i den bageste halvdel er gennemprøvet og ukompliceret, hvilket garanterer lave driftsomkostninger i hele bussens levetid, fastslår Steffen Laursen.

- Indretningen bagest i bussen sikrer desuden godt udsyn for passagererne, og passagerkomforten er ud over lave driftsomkostninger en af bussens stærkeste sider. Med 35+9 siddepladser og op til 57 ståpladser har den et stort flex-areal midt i bussen, hvor der også er god plads til kørestolsbrugere og barnevogne. Der er desuden et flex-areal bagest, hvor der også er plads til et par cykler, tilføjer han.

Busserne har nu været i drift i nogle måneder, hvor de har kørt helt problemfrit.

Fakta om de nye Scania Citywide i Nordjylland

Model: Scania Citywide Suburban, 2-akslet 12,8-meters laventré-bus med lavt gulv i bussens forreste halvdel og normal gulvhøjde i den bageste halvdel

Kapacitet: 35 (+9 klapsæder) siddende og 57 stående passagerer. Stå-arealet kan også rumme to kørestole eller en kørestol og en barnevogn samt to cykler. Dørarrangement 1+2+0 døre.

Drivline: 7-liters Scania DC7, 6-cyl. Euro 6-dieselmotor på 280 hk (forberedt til kørsel på CO2-neutral HVO biobrændstof), 6-trins ZF Ecolife automatgear samt enkeltreduceret Scania-drivaksel

Emner

  • Kollektivtrafik

Kategorier

  • scania
  • busser
  • brændstoføkonomi

Kontakt

Jannie Christiansen

Pressekontakt Marketing & Communications Manager Presse, marketing, intern kommunikation +45 91344038