Tiedote -

Nina Rehn Mendoza - ny verksamhetsledare för NVC Finland

Nina kommer direkt från sin post på WHO i Filipinerna där hon haft ansvaret för alkohol- och narkotikafrågor i Västra Stilla havsområdet. Nina har jobbat hela sitt yrkesverksamma liv med alkohol- och narkotikafrågor på internationell nivå.

- Mitt första jobb efter att jag blev färdig med mina studier från Åbo Akademi förde mig till WHO i Geneve år 1997. Sedan dess har jag jobbat utomlands med alkohol- och drogfrågor, säger Nina Rehn-Mendoza.

Nina har bland annat jobbat med narkotikafrågor för både FN:s utvecklingsprogram UNPD och Världshälsoorganisationen WHO i Köpenhamn och för WHO i Geneve och i Filippinerna. Arbetet har också fört henne till Socialdepartementet i Stockholm där hon fick arbeta med alkoholpolitiska frågor på EU nivå.

Vilka är de största utmaningarna?

På frågan vad som kommer att bli det utmaningarna svarar Nina att för det första återgå från det globala till det nordiska och ta reda på de frågeställningarna som är av intresse för nordiska forskarna och politikerna.

- Vi skall även förstärka och upprätthålla intresset för det nordiska. Det är något värdefullt med det nordiska. Allt handlar inte endast om EU, säger Nina Rehn-Mendoza.

Med akademisk kunskap internationell politik, socialpolitik och internationell rätt är Nina Rehn-Mendoza speciellt intresserad av att länken mellan politik och forskning.


Vad kommer de första veckorna att föra med sig?

Den här veckan deltar Nina i Kettil Bruun Societys möte i Stavanger i Norge, som samlar alkoholforskare från hela världen. Det ger också en möjlighet att upprätthålla och skapa nya kontakter på fältet.

- Jag har aldrig jobbat i Finland. Jag får sätta mig in i det praktiska, lära mig regler och lära känna den miljön jag skall jobba i, säger Nina. Jag hoppas också ha möjlighet att läsa mig in på de projekt som NVC har på gång just nu med och sen blir det att delta i personalmötet i juni.

Aiheet

  • Politiikka

Kategoriat

  • alkoholpolitik
  • droger
  • forskning
  • alkohol- och narkotikafrågor
  • socialpolitik

Nordens Välfärdscenter, NVC, är en institution under Nordiska ministerrådet, social- och hälsosektorn.

 

Yhteyshenkilöt

Jessica Gustafsson

Lehdistön yhteyshenkilö Pressansvarig Finland central +358 (0)20 7410 880

Liittyvä sisältö