Ohita

Tiedote -

Plantagen planerar att stänga sju butiker för vintersäsongen

Plantagens butiksnätverk i Finland har förbättrat sitt resultat under de senaste 18 månaderna tack vare kostnadskontroll och ökad försäljning under våren och sommaren. Trots det är hälften av butiksnätverket främst på grund av höga hyreskostnader fortfarande olönsamt. Plantagen överväger nu att stänga de sju olönsamma butikerna tillfälligt för vintersäsongen 2020/2021.

Den eventuella stängningen över vintersäsongen 2020/2021 berör butikerna i Borgå, Jyväskylä, S:t Karins, Lahtis, Reso, Vasa och Villmanstrand. I enlighet med samarbetslagen inleder Plantagen samarbetsförhandlingar i dessa butiker. Förhandlingarna berör totalt 69 personer.

Under vinterperioden strävar Plantagen efter att åter förhandla hyreskontrakten så att företaget kan fortsätta en lönsam verksamhet och öppna butikerna igen inför vårsäsongen 2021.

– Vår målsättning är att bygga och upprätthålla ett butiksnätverk och en e-handel, som gör det möjligt att betjäna våra kunder på bästa möjliga sätt och också ger en lönsam tillväxt. Det pågående utvecklingsarbetet av vårt butiksnätverk har förbättrat märkbart vårt like for like-resultat och skapat en god grund för nya möjligheter, säger Plantagens koncernchef Nina Jönsson

I och med utvecklingsarbetet har Plantagen stängt eller kommer att stänga två olönsamma butiker i Norge (Lade Arena/Trondheim och Storgata/Oslo) och fem butiker i Sverige (Bro, Mall of Scandinavia/Stockholm, Trelleborg, Triangeln/Malmö och Väla/Helsingborg). Med hjälp av åtgärderna förbättrar Plantagen koncernens resultat i båda länderna.

– För att även i fortsättningen kunna erbjuda inspirerande shopping-upplevelser utan att glömma lönsamheten måste vi investera i rätt butiker och utveckla vårt butiksnätverk som helhet samt föra en konstruktiv dialog med våra hyresvärdar för att uppnå en hyresnivå som är tillfredsställande för bägge parter och som möjliggör lönsam detaljhandel, säger Nina Jönsson.

Plantagen har totalt 136 butiker i Sverige, Norge och Finland, varav 14 i Finland. Plantagen har totalt 180 anställda personer i Finland.

För mera information, vänligen kontakta:

Jonna Varhama
PR-byrå Manifesto
tel. 050 543 2926
jonna.varhama@manifesto.fi

Aiheet

Tunnisteet

Alueet


Plantagens vision är att förbättra livet med växter. I Finland har Plantagen 14 butiker från Helsingfors i söder till Vasa i norr. Plantagens affärsidé är att erbjuda inspiration i kombination med ett brett sortiment av allt som behövs för att få rätt växter för allas hem, balkong eller trädgård.

Yhteyshenkilö/-t

Johanna Koroma

Johanna Koroma

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäkonsultti, Manifesto +358503747707

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Plantagen - Kaikki elämääsi kasvien kanssa

Plantagen on Pohjoismaiden johtava brändi kasvien ja puutarhatuotteiden alalla. Yli 120 erityyppisen myymälän sekä alati kasvavan pienempien ja paikallisten kauppojen avulla Plantagen pyrkii jatkuvasti parantamaan ihmisten elämänlaatua kasvien avulla Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Plantagenin liikevaihto on yli 3,5 miljardia Norjan kruunua, ja se työllistää 1000 kasveista innostunutta työntekijää. Vuodesta 2016 lähtien Plantagenin on omistanut Tukholman pörssiin noteerattu sijoitusyhtiö Ratos.

Plantagen Suomi
Hagelstamintie 33
01520 Vantaa
Suomi
Vieraile muissa uutishuoneissa