Pinomatic Oy

Pinomatic på Trä & Teknik 2016

Lehdistötiedote   •   Elo 29, 2016 15:59 EEST

Pinomatic på Trä & Teknik 2016


Pinomatic levererar produktionslinjer och enstaka enheter till sina kunder inom träindustrin. Resultaten garanteras av nästan 30 års av erfarenhet. Pinomatic är en växande operatör på fältet och vårt marknadsområde är hela Europa. Vi har levererat vår utrustning till 16 europeiska länder.

Med utrustning från Pinomatic blir produktion flexibel, effektiv och kostnadsbesparande. Alla lösningar skräddarsys enligt kundens behov tack vare stor sakkunskap inom branschen och på grund av ett stort antal tidigare leveranser. I genomförandeprocessen använder tillförlitliga standardprodukter från Pinomatic i kombination med individuella kundlösningar. Med Pinomatics enheter kan man också modernisera redan befintliga linjer för att uppnå högre lönsamhet och kapacitet.

Pinomatic kompetensområden inkluderar vidarebearbetning vid sågverk, panel-, list- och parkettproduktion, dörr- och fönsterindustrin, pallindustrin, plywood- och CLT-produktion samt produktion av möbler, limträ och limfogpaneler.

Pinomatic produktsortimet omfattar mekaniseringsutrustning som staplings- och avstaplingsutrustning, transportörer från lätta till kraftiga modeller och speciallösningar, exempelvis matningsenheter och vändanordningar. Produkter omfattar också paketeringsmaskiner med krympplast, skanners, limfogpressar och specialsågar.

På mässan kommer vi att presentera Pinomatics mekaniseringsutrustning, särskilt det omfattande staplings- och avstaplingssortimentet, som skapar en stark grund för smidig produktion. Vi kommer att presentera en av staplarna från våra 10 staplarmodeller i vår monter.

Pinomatic levererar olika typer av staplings- och avstaplingsutrustning till träindustrin. Pinomatic staplare kan användas vid inmatningssidan på träbearbetningsmaskiner eller -linjer samt efter dem för att stapla färdiga produkter.

Pinomatics staplings- och avstaplingsutrustning finns i många olika modeller. Nästan 400 staplare har levererats till olika produktionssteg inom träindustrin. Det finns ett stort utbud av olika typer av gripdon, från mekaniska gripdon till vakuumgripdon. 2014 beviljades Pinomatics vakuumgripdon patent av Europeiska patentverket.

Pinomatics produkter tillverkas från början till slut på vår fabrik i Kauhajoki, Finland. Samtliga anordningar och linjer provkörs i vår fabrik före leverans vilket säkerställer problemfri montering och idrifttagande hos kunderna.


B09:32

Pinomatic Oy

Pohjolantie 7

61800 Kauhajoki, Finland

pinomatic@pinomatic.fi

www.pinomatic.fi