Tiedote -

Underbart med plast !

Vi vet att man använder gummi och andra plaster för att tillverka gummistövlar för att hålla våra fötter torra. Under de senaste säsongerna, har de moderika varumärkena börjat använda sig av detta speciella material  och skapa vattentäta skor på ett överraskande sätt.

Märket Melissa skapades i Brasilien 1979, och har blitt ett litet modefenomen hos de trendsugna. Det originella receptet till denna succé är enkel: skapa en kollektion av skor som är förankrade i trenden och som är tillverkade i ett fram tills idag oväntat material... Plast! Modellerna är helt formade i en teknologi av värme-insprutad plast, återvinningsbar och med en söt doft av karameller. Denna nya förpackning befriar fantasin och omvandlar de klassiska skoformerna för att placera skon i en värld som gränsar till en dröm. Designen hedras på så sätt eftersom varje kollektion ser sitt parti av modeller bearbetade i samarbete med kända skapare som sätter sina varumärke på verkliga konstverk: Patrick Cox, Jean-Paul Gaultier, Alexandre Hercovitch, Judy Blame, Vivienne Weswood, osv... Pop och estetik, glamour och djärvhet, Melissa öppnar sina dörrar till en söt och färgad värld.

Holster uppstod i Australien 2000 från Ben Nothings idé att tillverka sandaler av plast. De har dock ingenting att göra med strandsandalerna från vår barndom, utan modellerna är alltid trendiga tack vare den unga designern Natalie Miller. Modeller dekorerade med smycken och juveler förtjusar varje fashionista.

Deras grundläggande utseende i en mängd olika mönster och färger gör dem till ett oundvikligt måste bland badskomåstena. Havaianas-badskorna började tillverkas i Brasilien år 1962 och de blev snart det bekväma och rätta sommarmodet. Utöver ett utseende som gör att de passar både för strand och stad är de specialframtagna för att undvika brännskador och för att ge överlägsen komfort. De här badskorna som bärs av hela brasilianska folket, av ett stort antal Hollywoodstjärnor och av andra absolut trendmedvetna är ett måste en solig sommar! Sea,Havaianas & Sun...

Crocs skapades 2002 och marknadsförde en revolutionär toffel för utövare av vattensporter. Väldigt lätta och vattenbeständiga med en halksäker sula, har de som mål att underlätta utövandet av sommarsporter utomhus. Men från och med 2003 blev dessa skor som kallas "Crocs" ett riktigt modefenomen. Kända för sin komfort, kan de idag användas av hela familjen och invaderar stränderna och städerna från de första solstrålarna.

Aiheet

  • Muoti

Kategoriat

  • ballerinor
  • barnskor
  • damskor
  • herrskor
  • skor
  • sandaler

Om Spartoo.se: Skobutik nummer 1 på Internet:

Grundat år 2006, Spartoo är en ledande fransk nätskobutik, på vars sidor du kan hitta över 400 märken (Converse, Geox, Reebok....) och över modeller skor (Damskor, Herrskor, Barnskor, Ballerinor, Boots, Pumps...). Spartoo är en internationell nätskobutik, som är listad bland de 10. bästa Europeiska modenätbutiker och de 10. snabbaste växande Europeiska företag.

Den förväntade omsättningen 2011: 10 000 miljoner kronor

Omsättning 2010: 50 000  miljoner kronor

Omsättning 2009: 30 000 miljoner kronor

Omsättning 2008: 15 000 miljoner kronor

Omsättning 2007: 5 000 miljoner kronor

Sidan hade över 5 miljoner besökare i december 2010 (Médiametrie, Europa)

Bland listan på 10 bästa modenätbutiker, efter La Redoute och 3suisses (Médiametrie, Europa, 2010)

Bland listan på 10 snabbaste växande europeiska företag (Mediamomentum.co.uk, 2009)

Ända franska webbshoppen som blev vald till Tech Tour i juli 2009

Personal: 100 anställda