Ohita
Puola on STIHL TIMBERSPORTS® European Nations Cup 2021 –kilpailun voittaja, Ruotsi selviytyi seitsemännelle sijalle

Tiedote -

Puola jatkoi vahvaa TIMBERSPORTS®-virettään ja nappasi voiton viikonloppuna Saksan Münchenissä järjestetyssä STIHL TIMBERSPORTS® European Nations Cup -kilpailussa. Saksa sijoittui toiseksi ja Ranska kolmanneksi. Rookie- ja PRO-luokan yhdistetyillä tuloksilla ratkaistu kilpailu haastoi kaikki kilpailijat pyrkimään parhaaseensa. Ruotsin osallistujat tekivät vaikutuksen rikkomalla ennätyksiä, mutta eurooppalaiset huippu-urheilijat asettivat kanssakisaajilleen kovan vastuksen. Ruotsi sijoittui Rookie-luokan kuudenneksi ja lopulta koko kilpailun seitsemänneksi.

Lauantaina järjestetty European Nations Cup kokosi yhteen 16 urheilijaa yhdeksästä eri maasta kilpailemaan Rookie-luokan voitosta, minkä jälkeen sama määrä kilpailijoita ja maita oli edustettuna PRO-luokassa. Tänä vuonna perinteiseen kansallisen tason kilpailuun lisättiin uusi jännittävä elementti, jossa kahden luokan yhdistetyt tulokset ratkaisevat kilpailun kokonaisvoittajan.

–Uudistetussa kilpailussa päästiin todistamaan tiukkaa taistoa eri maiden kesken ja ihailemaan Euroopan kovimpien urheilijoiden voimaa, tekniikkaa ja kestävyyttä niin Rookie- kuin PRO-luokassa, kertoo Emma Birgersson, Nordic PR & Communications Manager STIHL TIMBERSPORTS®.

Lukuisia Ruotsin ennätyksiä uusiksi
Puolan Szymon Groenwald hallitsi Rookie-luokkaa voittamalla kolme lajia neljästä ja yltämällä uuteen Rookie-tason maailmanennätykseen ällistyttävällä 12,28 sekunnin tuloksella Single Buck -lajissa. Ruotsia edustaneet Edvin Karlsson ja Adam Bjöns sijoittuivat kahdeksanneksi ja neljänneksitoista. Kilpailussa tehtiin useita uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Karlsson rikkoi omat ennätyksensä Single Buck- ja Underhand Chop -lajeissa, joista ensimmäisessä rikkoutui samalla kansallinen Rookie-ennätys. Bjönsille kyseessä oli ensimmäinen Euroopan-tason kilpailu, ja myös hän laittoi oman ennätyksensä uusiksi Standing Block Chop-, Single Buck- ja Underhand Chop -lajeissa.

Rookie-luokan jälkeen, ennen PRO-urheilijoita, Ruotsi oli kuudennella sijalla. Tässä vaiheessa kisaa Puola oli johdossa, Sveitsi toisena ja Italia kolmantena.

PRO-luokassa rikottiin niin ikään ennätyksiä: muun muassa Puolan Michal Dubicki teki uuden Euroopan ennätyksen Underhand Chop -lajissa 14,19 sekunnin tuloksellaan. PRO-kisa oli tiukka Dubickin ja Saksan Danny Martinin välillä, mutta lopulta Dubicki vei voiton 20 sekunnilla. Itävallan Armin Kugler sijoittui kolmanneksi.

Tänä vuonna PRO-luokassa ensi kertaa kisannut Ruotsin Emil Hansson sijoittui kolmanneksitoista. Hän rikkoi oman ennätyksensä Standing Block Chopissa mutta tuli diskatuksi Stock Saw -lajissa. Ferry Svan, toinen Ruotsin PRO-luokan urheilijoista, oli neljän lajin jälkeen kahdeksan parhaan joukossa ja pääsi jatkamaan seuraavalle kierrokselle. Svan oli jännittävän Hot Saw -lajin toiseksi nopein sahaaja ja sijoittui lopulta viidenneksi.

Rookie- ja PRO-luokan kaksoisvoitto varmisti Puolan European Nations Cup -mestaruuden. Seuraaviksi sijoittuivat Saksa ja Ranska. Ennätysten paukkumisesta huolimatta Ruotsi ei yltänyt palkintosijoille vaan jäi seitsemänneksi.

–Minulla oli hieman vaikeuksia kilpailussa eivätkä sekuntien murto-osat olleet täysin puolellani, mutta olen ihan tyytyväinen Hot Saw -tulokseeni. Nyt kerään voimia ja treenaan elokuun lopussa pidettäviä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja varten, Svan kommentoi.

9. Alankomaat

Kilpailut järjestettiin ilman yleisöä Münchenin Motorworld-messukeskuksessa ja lähetettiin suorana lähetyksenä STIHL TIMBERSPORTS® -tapahtuman sosiaalisen median kanavilla. Kilpailut voi katsoa STIHL TIMBERSPORTS® -tapahtuman Youtube-kanavalla, ja kaikki tulokset ovat nähtävissä STIHL TIMBERSPORTS® ‑tietokannassa.

Kuvat
    Kuva 1: Ensimmäinen sija sekä Rookie- että PRO-luokassa toi Puolalle uudistetun European Nations Cup 2021 -kilpailun voiton. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®.

Kuva 2: Adam Bjöns rikkoi ensimmäisessä Euroopan-tason kilpailussaan useita henkilökohtaisia ennätyksiään, esimerkiksi Underhand Chop -lajissa. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®.

Kuva 3: Edvin Karlsson paransi Single Buck -lajissa niin omaa ennätystään kuin kansallista Rookie-ennätystä. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®.

Kuva 4: Standing Block Chop -lajissa Ruotsin Emil Hansson kisasi ranskalaista Guillaume Maurea vastaan. Kumpikin rikkoi henkilökohtaisen ennätyksensä. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®.

Kuva 5: Ferry Svan oli toiseksi nopein Hot Saw ‑kisaaja: 46 cm paksun rungon sahaaminen vei häneltä vain 7,31 sekuntia. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®.

Aiheet

STIHL TIMBERSPORTS® on kansainvälinen puunkaadon kilpasarja, joka vaatii voimaa, tekniikkaa ja rohkeutta. Laji on peräisin Kanadasta, Yhdysvalloista ja Uudesta-Seelannista. Nykyään urheilulaji on kehittynyt korkean tason ammattilaiskilpailuksi, jolla on innostunut yleisö. Urheilu on kasvussa Suomessa, ja maailmanlaajuisesti TIMBERSPORTS® kiinnostaa jo yli 20 miljoonaa fania. TIMBERSPORTS® sisältää kuusi lajia: kolme kirveslajia, kaksi moottorisahalajia ja yhden sahalajin. Lue lisää stihltimbersports.is. TIMBERSPORTS® on ANDREAS STIHL AG & Co. KG:n rekisteröity tuotemerkki.

Yhteyshenkilöt

Emma Birgersson

Lehdistön yhteyshenkilö PR- ja viestintäpäällikkö +46 73 736 23 14

Tiennäyttäjä yli 90 vuotta

STIHL tarjoaa laitteita ja tuotteita puutarhaan, metsätalouteen ja maisemointiin. Sertifioidut jälleenmyyjät tarjoavat kuluttajille ja ammattikäyttäjille akkukäyttöisiä puutarhakoneita, kuten robottiruohonleikkureita, pensasleikkureita ja ruohonleikkureita sekä painepesureita, moottorisahoja, raivaussahoja ja älykkäitä ratkaisuja. STIHL on maailmanlaajuinen konserni, joka pyrkii edistämään kestävämpää tulevaisuutta, ja sen avainsanoja ovat laatu ja turvallisuus. Konsernissa on noin 19 805 työntekijää, ja liikevaihto oli 5,3 miljardia euroa vuonna 2023. Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja yritys toimii Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Lue lisää: www.stihl.fi.