​LADBROKES.BE OPNIEUW BESCHIKBAAR IN KRANTENWINKELS

Persberichten   •   nov 30, 2020 14:04 CET

De versoepelde coronamaatregelen voor de retailsector maken het mogelijk voor Ladbrokes.be om opnieuw sportweddenschappen in krantenwinkels aan te bieden. Ladbrokes.be werkte de voorbije weken nauw samen met de uitbaters van de krantenwinkels om vanaf 01 december een veilige speelervaring te creëren.

​Ladbrokes.be innoveert met in-game reclame

Persberichten   •   nov 24, 2020 10:16 CET

Ladbrokes.be innoveert en is als eerste Belgische advertiser aanwezig in videogames. In dit geval billboards langsheen het veld in Football Manager.

Sportweddenschappen verboden, loterijspelen blijven toegankelijk. Essentieel zegt U?

Persberichten   •   nov 06, 2020 09:33 CET

De BVWK, de Beroepsvereniging van Wedkantoren, die honderden leden telt en hierdoor een grote, erkende en betrouwbare speler is binnen de sector van de kansspelen, ziet zich genoodzaakt te reageren op het besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken van 1 november 2020 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken (“het Besluit COVID”).

Het Besluit COVID legt de sluiting op van alle niet-essentiële handelszaken tot (minstens) 13 december 2020.

De vraag naar het al dan niet “niet-essentiële karakter” van handelszaken blijkt ruimte voor interpretatie over te laten en staat zelfs open voor arbitraire beslissingen van de federale overheid.

Artikel 6 van het Besluit Covid bepaalt dat de dagbladhandels mogen open blijven voor zover zij voornamelijk essentiële goederen aanbieden en dit enkel voor het aanbod van deze goederen.

In de praktijk, en volgens een strikte interpretatie van dit artikel, werden alle machines voor sportweddenschappen in de dagbladhandels uitgezet terwijl de loterijspelen van de Nationale Loterij toegankelijk blijven.

Dient hieruit opgemaakt te worden dat de verkoop van Euromillionstickets en krasloten een essentiële activiteit is voor het overleven van de bevolking in de zin van het Besluit Covid?

Terwijl de kappers en de verkopers van speelgoed hun deuren moeten sluiten met de de eindejaarsfeesten in aantocht, mag de Nationale Loterij haar activiteiten verder zetten en dit zonder dat dit problematisch lijkt voor onze besluitvormers.

De discriminatie tussen de verschillende types van spellen is overduidelijk. Opnieuw kan de Nationale Loterij van een concurrentieel voordeel genieten. De BVWK - hoewel zij de discriminatie, waarvan haar leden het slachtoffer zijn, sterk betreurt - nodigt haar leden uit geen gerechtelijke stappen te ondernemen teneinde de dagbladhandelaars niet te gijzelen en meer in het algemeen om solidair te zijn met de zelfstandigen en de ellende waarin zij zich momenteel bevinden.

Voor meer informatie : 

Tom STAMMELEER +32477200599, tom.stammeleer@upap-bvwk.be 

Jean-François PAKULA +32470180489, jean-francois.pakula@upap-bvwk.be

Ladbrokes.be is het merk van de Belgische onderneming N.V. DERBY dat reeds sinds 1969 actief is op Belgisch grondgebied. Het merk behoort tot de internationale GVC-groep. In België is Ladbrokes.be met meer dan 300 wedagentschappen en ongeveer 400 krantenwinkels de onbetwiste marktleider in de retailsector. Dit vertaalt zich in eentewerkstelling van meer dan 1000 Belgische werknemers. Ladbrokes.be is zichals Belgischeonderneming met zeer strikte bedrijfsethiek bewust is van haar sociale verantwoordelijkheden. In deze context heeft Ladbrokes.be sedert jaar en dag verschillende samenwerkingen tot stand gebracht en ontwikkeld met publieke of privé-organisaties die strijden tegen de risico’s van gokverslaving.

De BVWK, die honderden leden telt en hierdoor een grote, erkende en betrouwbare speler is binnen de sector van de kansspelen, ziet zich genoodzaakt te reageren op het besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken van 1 november 2020 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het COVID-19.

Lees meer »

Agentschappen Ladbrokes.be open sinds maandag 8 juni

Nieuws   •   jun 10, 2020 09:10 CEST

Als gevolg van de gezondheidscrisis COVID-19 koos Ladbrokes.be ervoor om al haar agentschappen op het Belgisch grondgebied te sluiten. Nu de maatregelen stilaan versoepelen gaan deze agentschappen geleidelijk aan terug open vanaf 8 juni, maar met bijzondere aandacht voor hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

Ladbrokes.be - Wedden in krantenwinkels opnieuw mogelijk

Persberichten   •   mei 15, 2020 12:18 CEST

Als gevolg van de geleidelijkeversoepeling van de coronamaatregelen die de federaleregeringheeftaangekondigd, hebbenbedrijvensindsmaandag 11 mei hun deurenweerkunnenopenen. De krantenwinkels, die tijdensdezeperiode open zijngebleven om essentiëleproducten te verkopen, biedensindsmaandagopnieuwsportweddenschappenaan in hun dagbladhandel. De wedagentschappenvan Ladbrokes.behoudenmomenteelnogde deurendicht, maar wijnodigen onze klantenuit om hun weddenschappen te plaatsenbijmeer dan 400 van onze partners in krantenwinkels en boekhandels.

Ladbrokes.be is het merk van de Belgische onderneming N.V. DERBY dat reeds sinds 1969 actief is op Belgisch grondgebied. Het merk behoort tot de internationale GVC-groep. In België is Ladbrokes.be met meer dan 300 wedagentschappen en ongeveer 400 krantenwinkels de onbetwiste marktleider in de retailsector. Dit vertaalt zich in eentewerkstelling van meer dan 1000 Belgische werknemers. Ladbrokes.be is zichals Belgischeonderneming met zeer strikte bedrijfsethiek bewust is van haar sociale verantwoordelijkheden. In deze context heeft Ladbrokes.be sedert jaar en dag verschillende samenwerkingen tot stand gebracht en ontwikkeld met publieke of privé-organisaties die strijden tegen de risico’s van gokverslaving.

Het is opnieuw mogelijk om te wedden in de krantenwinkels van Ladbrokes.be.

Lees meer »

BVWK pleit voor snelle heropening wedkantoren

Persberichten   •   mei 15, 2020 09:43 CEST

De BVWK, de Beroepsvereniging van Wedkantoren, die honderden leden telt en een grote en betrouwbare speler is binnen de kansspelsector, bevestigt dat haar leden klaar zijn om de activiteiten herop te starten vanaf 18 mei als onderdeel van het exitplan van de regering.

De leden van de BVWK hebben de voorbije weken – net zoals vele andere handelszaken - aanzienlijke bedragen geïnvesteerd en aanpassingen doorgevoerd in de kantoren om een heropstart van de activiteiten met volledig respect voor de veiligheidsmaatregelen mogelijk te maken. Als resultaat daarvan werd ook een sectorgids opgesteld met een overzicht van de na te leven maatregelen inzake social distancing, beperking van het aantal klanten en hygiëne.

De BVWK verwondert zich evenwel over het feit dat de activiteiten van haar leden als uitzonderingscategorie werden onderverdeeld bij de contactberoepen wat in schril contrast staat met de handelsactiviteit die in een wedkantoor wordt uitgeoefend. Bijgevolg verwacht de BVWK dan ook dat, net als de contactberoepen, de wedkantoren deel zullen uitmaken van de toegelaten activiteiten die vanaf 18 mei zullen mogen starten. Tot op heden werd echter nog geen duidelijke communicatie gevoerd naar de sector toe en is het wachten op het ministerieel besluit.

Een spoedige heropstart betekent voor honderden zelfstandigen en bedienden de mogelijkheid om hun activiteiten te hernemen met inachtname van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en bijgevolg ook niet langer afhankelijk te zijn van de overheidssteun.

Daarnaast moet worden opgemerkt dat de leden van de BVWK op jaarbasis aanzienlijke financiële steun verlenen aan de Belgische rensport, een sector die momenteel zelf in zwaar weer verkeert. Een heropstart van de activiteiten in de wedkantoren zal een rechtsreekse impact hebben op de steun die de BVWK-leden kunnen blijven verzekeren naar de rensector toe.

Voor meer informatie :

Tom STAMMELEER

+32 477 20 05 99 - tom.stammeleer@upap-bvwk.be

Monica PARYS

+32 494 87 36 70 - monica.parys@upap-bvwk.be

De Beroepsvereniging van Wedkantoren, die in 1990 is opgericht, verdedigt de belangen van haar leden voor de Kansspelcommissie, de belastingdienst en de overheid in het algemeen . Onze acties hebben tot doel de zichtbaarheid en de geloofwaardigheid van onze sector te ontwikkelen. Wij willen de waarde van de wedkantoren, die vandaag meer dan ooit intergenerationele ontmoetingsplaatsen zijn, maar ook plaatsen van solidariteit waar kwalitatieve sociale banden lokaal worden geweven, vergroten.

Wedkantoren zijn klaar om activiteiten herop te starten en wachten op definitieve bevestiging van regering.

Lees meer »

SOLIDAIR KERSTMAAL - Kerstavond voor iedereen

Nieuws   •   dec 23, 2019 10:58 CET

Het initiatief voor een « Solidair Kerstmaal » komt er op dankzij een handvol Belgische ondernemers die graag een volwaardig feestmaal en een warme kerstavond bieden aan personen die niet altijd de kans hebben om deze dagen in familieverband te vieren.

Wie zijn deze ondernemers?

  • Yannik Bellefroid met de vrijwilligers van Ladbrokes.be.
  • Patrick Rémy met fruit en groenten van het bedrijf Jacques Rémy et fi ls.
  • Eric Hulboj met vlees van ‘’La petite boucherie’’.
  • Michael Lacoste zorgt voor desserts van la Table de Marraine-Claire.
  • Philippe Absil van restaurant Bistropolitan die het menu coördineert.

Zij kozen er allemaal voor om Kerstavond dit jaar op een andere manier door te brengen. Zo willen ze een moment van solidariteit en waakzaamheid bieden aan alle mensen die op zoek zijn naar gezelligheid en verbondenheid. Deze solidaire Kerstavond gaat door op de benedenverdieping van RTL House, die ter beschikking wordt gesteld door RTL Belgium en zal worden omgetoverd tot een gezellig pop-up restaurant. Bovenop het feestmaal worden ook kerstcadeautjes en een shuttledienst ter beschikking gesteld van onze gasten die de hele avond de 19 gemeenten van Brussel zal bedienen.

Via dit evenement geven wij, samen met de vzw’s op het terrein, de kans om een gezellige en vredevolle kerstavond door te brengen aan iedereen die hier nood aan heeft. Geïnteresseerde verenigingen kunnen zich nog steeds inschrijven via:

Dinsdag 24 december tovert Ladbrokes.be, samen met enkele Belgische ondernemers, het RTL House om tot pop-up restaurant om een warme kerstavond te bieden aan zo’n 300 personen.

Lees meer »

Over Ladbrokes.be (NL)

Belgische onderneming actief in sportweddenschappen, poker en casino. Marktleider in retail, digitale uitdager.

Ladbrokes.be is het merk van de Belgische onderneming N.V. DERBY dat reeds sinds 1969 actief is op Belgisch grondgebied. Het merk behoort tot de internationale GVC-groep dat een breed gamma merken in de entertainment sector in z'n portefeuille heeft.

In België is Ladbrokes.be met meer dan 300 wedagentschappen en ongeveer 400 krantenwinkels de onbetwiste marktleider in de retailsector. Online profileert Ladbrokes.be zich dan weer als een verantwoordelijke en Belgische uitdager van de internationale concurrenten.

Ladbrokes.be beschikt over een ruim aanbod aan sportweddenschappen op alle types van sportevenementen (voetbal, tennis, F1, wielrennen, enz.) maar eveneens weddenschappen op paardenrennen (Franse, Engelse, Belgische koersen) alsook windhondenrennen. Ladbrokes.be biedt aan haar klanten in België de mogelijkheid om te wedden in kantoren, in krantenwinkels, via Internet en via mobiele toepassingen die nauw met elkaar zijn verbonden. In zowel retail als online zijn voetbal, tennis en basketbal met voorsprong de meest populaire sporten bij onze klanten. In 2019 werd meer dan 70% van de geplaatste weddenschappen gespeeld op voetbal, met Champions League, de Premier League en interlandvoetbal als populaire affiches. In onze kantoren maakt voetbal meer dan 80% uit van alle weddenschappen in 2019.

Ladbrokes.be is op en top Belgisch. Dit vertaalt zich in meer dan 150 werknemers op de hoofdzetel in Oudergem, Brussel op een totaal van meer dan 1000 jobs verspreid over het hele land. Zo wordt onze klantendienst, die elke dag bereikbaar is van 8u00 tot 23u00, door de spelers als één van de beste in België beschouwd. Om een kwalitatieve dienstverlening te kunnen geven, biedt Ladbrokes.be aan haar cliënteel een performant en volledig beveiligd wedsysteem aan. In naleving van het in België bestaande wettelijke en reglementaire kader, beschikt Ladbrokes.be over alle toelatingen en vergunningen die haar toelaten om weddenschappen voor het Belgische publiek te organiseren en aan te bieden.

Ladbrokes.be is een onderneming die haar commerciële activiteiten ontwikkelt volgens een zeer strikte bedrijfsethiek waarbij ze zich perfect bewust is van haar sociale verantwoordelijkheden. In deze context heeft Ladbrokes.be sedert jaar en dag verschillende samenwerkingen tot stand gebracht en ontwikkeld met publieke of privé-organisaties die strijden tegen de risico’s van gokverslaving.

Adres

  • Ladbrokes.be (NL)
  • Waversesteenweg 1100/3
  • 1160 Oudergem
  • Belgium
  • Onze startpagina