Εθνικά Βραβεία 2021 ανακοινώθηκε ο νικητής της Ελλάδας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τον Ιάκωβο – Θεόδωρο Απειρανθίτη ως νικητή του Εθνικού Βραβείου των Sony World Photography Awards 2021 για την Ελλάδα.

Τα Εθνικά Βραβεία είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony για την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών κοινοτήτων σε 53 χώρες από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες από 330.000 φωτογραφίες από 220 περιοχές συμμετείχαν στα Sony World Photography Awards 2021 και περισσότερες από 165.000 συμμετείχαν στον Ανοιχτό διαγωνισμό (από τον οποίο επιλέχθηκε ο νικητής των Εθνικών Βραβείων). Τα βραβεία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα με τον αριθμό των επαγγελματιών φωτογράφων που συμμετείχαν να αυξάνονται κατά 15%. Συνολικά, με τα Sony World Photography Awards 2021 ασχολήθηκαν περισσότεροι φωτογράφοι από κάθε άλλη χρονιά.

Ο Ιάκωβος – Θεόδωρος Απειρανθίτης επιλέχθηκε ανώνυμα από τους κριτές για τη φωτογραφία «Foggy Farming» στην κατηγορία «Φυσικός Κόσμος και Άγρια Ζωή» του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει ένα κοπάδι προβάτων τα οποία βόσκουν ειρηνικά μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο.

Ο Ιάκωβος – Θεόδωρος Απειρανθίτης μεγάλωσε σε ένα Κυκλαδονήσι, την Νάξο. Από μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερηαγάπη να εκφράζεται μέσω της μουσικής, καθώς προσφέρει δημιουργική ελευθερία και εκτείνει την φαντασία του. Στα φοιτητικά του χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή της Πάτρας, η προσοχή του άρχισε να στρέφεται προς την τέχνη της φωτογραφίας. Η ακατανόητη και υποσυνείδητη επίδραση που έχουν οι εικόνες μέσα μας, όταν τις παρατηρούμε, τον έκανε να θέλει να εμβαθύνει στο σημείο που προσανατολίστηκε επαγγελματικά με τη Φωτογραφία.

Μιλώντας για την επιτυχία του ως νικητής του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα, ο Έλληνας φωτογράφος είπε: «Μόλις ενημερώθηκα για την τιμητική διάκριση που έλαβα ξαφνιάστηκα, καθώς είναι και η πρώτη μου συμμετοχή σε διαγωνισμό. Ο ενθουσιασμός και η ευγνωμοσύνη ήρθαν αμέσως μετά, όπου και τα μοιράστηκα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Η διάκριση αυτή με τιμά ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να εκφράζομαι πηγαία μέσω της τέχνης αυτής και να μαθαίνω, να δημιουργώ και να εξελίσσομαι.»

Ο νικητής του Εθνικού βραβείου Ιάκωβος – Θεόδωρος Απειρανθίτης θα λάβει ως έπαθλο φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony.

Οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες Student, τον Διαγωνισμό Νέων, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και τον Διαγωνισμό Επαγγελματιών των Sony World Photography Awards 2021 θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου 2021 διαδικτυακά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους νικητές επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.worldlphoto.org

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Αλεξάνδρα Καρδάμη, One Whole Managing Reputation, τηλ.: 210-6095 044, email: akardami@onewhole.gr

σημειωσεισ για τους συντακτεσ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SONYWORLDPHOTOGRAPHYAWARDS

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του διεθνούς φωτογραφικού κλάδου. Για 13η χρονιά, φέτος, και χωρίς κόστος συμμετοχής, τα Βραβεία αποτελούν την παγκόσμια φωνή της φωτογραφίας και εμβαθύνουν στην σύγχρονη φωτογραφία. Τόσο για τους ήδη αναγνωρισμένους, όσο και για τους ανερχόμενους καλλιτέχνες, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες προβολής παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, τα Βραβεία αναγνωρίζουν τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κλάδου στον κόσμο, μέσω της αναγνώρισης για την Εξαιρετική Προσφορά στη Φωτογραφία, την οποία έχουν λάβει στο παρελθόν, ανάμεσα σε άλλους, οι Martin Parr, William Eggleston, Mary Ellen Mark, Candida Hoferκαι Nadav Kander.

Ακολουθούν οι διαγωνισμοί Sony World Photography Awards 2020:

• Διαγωνισμός Επαγγελματιών – Αξιολόγηση ενός συνόλου έργων ανώνυμα. 10 κατηγορίες διαθέσιμες για συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα εισαχθείσας κατηγορίας «Περιβάλλον».
  • Ανοιχτός διαγωνισμός – Αξιολόγηση ενός μεμονωμένου έργου ανώνυμα. 10 κατηγορίες για συμμετοχή
  • Διαγωνισμός νέων – Ανώνυμη αξιολόγηση μιας φωτογραφίας που ανταποκρίνεται σε μηνιαίες θεματικές, για φωτογράφους ηλικίας 12-19 ετών.
  • Student διαγωνισμός – Απευθύνεται σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, για ένα σύνολο έργων που ανταποκρίνεται σε μια σύντομη παρουσίαση μεθέμα «Αόρατες Γραμμές». Οι υποψήφιοι φωτογράφοι της λίστας, υποβάλλουν στη συνέχεια μια σειρά φωτογραφιών που ανταποκρίνονται σε μια δεύτερη σύντομη παρουσίαση.
  • Εθνικά Βραβεία– Αποδίδοντας τιμήστα τοπικά φωτογραφικά ταλέντα σε περισσότερες από 50 χώρες, ο νικητής προκύπτει από ανώνυμη αξιολόγηση μίας μόνο φωτογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι μια διεθνής πλατφόρμα για πρωτοβουλίες σχετικά με τη φωτογραφία. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες, σκοπεύοντας να ανεβάσει το επίπεδο συζήτησης γύρω από τη φωτογραφία, επιβραβεύοντας την καλύτερη απεικόνιση και τους καλύτερους φωτογράφους του πλανήτη. Είμαστε περήφανοι που χτίζουμε διαρκείς σχέσεις τόσο με επιμέρους φωτογράφους όσο και με τους κορυφαίους εταίρους του κλάδου σε όλο τον κόσμο. Φιλοξενούμε ένα ετήσιο χαρτοφυλάκιο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: Sony World Photography Awards, τον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό παγκοσμίως, και PHOTO FAIRS, διεθνείς συναντήσεις τέχνης αφιερωμένες στη φωτογραφία Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.worldphoto.org. Ακολουθείστε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας στο Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) , το LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Μπορείτε να ακολουθήσετε τα hashtags: #sonyworldphotographyawards #swpa.

Θέματα

• Science, technology

Ετικέτες

• digital imaging
  • swpa
  • sonyworldphotographyawards
  • nationalawards
  • swpa2021

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μια εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας που διαθέτει αξιόπιστη και θεμελιώδη τεχνολογία. Προσφέροντας υπηρεσίες δικτύου και gaming, μουσική, κινηματογράφο, ηλεκτρονικά, αισθητήρες εικόνας και οικονομικές υπηρεσίες, σκοπός της Sony είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο συναισθημάτων, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.sony.net/

Η SONY IMAGING ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ INC.είναι θυγατρική και ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Sony Corporation. Έχει στην ευθύνη της επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν σε προϊόντα και λύσεις σχετικές με την εικόνα, όπως κάμερες για καταναλωτές, λύσεις για τον ραδιοτηλεοπτικό κλάδο και άλλου επαγγελματικούς κλάδους, όπως ο ιατρικός.