Az új Ford Puma crossover első darabja megérkezett Szentendrére / All-New Ford Puma Crossover arrived to Szentendre

A Ford legújabb sportos és atlétikus városi terepjárója, a ford Puma, mely új fejezetet nyit a emberközpontú formatervezési filozófiában, most 2 hétig látható Szentendrén a kollegák számára.

Az új Ford Puma hatásosan egyesíti a lenyűgöző külső formaterv, a kategóriaelső csomagtér és a kifinomult mild hybrid hajtáslánc előnyeit.

Karizmatikus stíluselemeivel – például a sárvédők tetejére épített fényszórókkal és a karosszéria atlétikus, lendületes vonalaival – az új Ford Puma új fejezetet nyit a Ford formatervezési filozófiájában. A kompakt crossover jellegzetes kiállását hatásosan hangsúlyozza a magas üléshelyzet, ráadásul az autó kategóriaelső, 456 literes csomagteret kínál.

Az új Puma tovább gazdagítja a Ford folyamatosan bővülő európai SUV- és crossover-kínálatát, amelyben olyan modellek szerepelnek, mint a Fiesta Active, a Focus Active, az EcoSport, a Kuga, az Edge és a jövőre érkező vadonatúj Explorer Plug-In Hybrid. A Ford európai értékesítésének jelenleg az egyötödét teszik ki az SUV-modellek, és az eladások több mint 19 százalékkal növekedtek 2018-ban.

A Ford Puma a Ford B-padlólemezére épül, amelynek optimalizált tengely- és nyomtávja kiváló alapot biztosít az ideális SUV-arányok megteremtéséhez.

A Puma mélyre húzott, ereszkedő tetővonala karakteres és azonnal felismerhető sziluettel ruházza fel az autót, elrugaszkodva az ’ék alakú’ crossover-trendtől, sőt egyfajta ’anti-ék’ dizájnt megformálva, amelyben a laposabb övvonal kiegyensúlyozottabb arányokat biztosít. A Ford formatervezői a mérnökökkel együttműködve alkották meg azokat a formákat, amelyeknek köszönhetően a Puma nem csupán stílusos, hanem praktikus jármű is, amibe könnyű ki- és beszállni, és tágas, jól kihasználható csomagteret kínál.

A Puma sportos karakterét erősítik a karosszéria oldalán végigfutó látványos vonalak és az erőteljes kerékjárati ívek. Az orr-rész ’kenu alakú’ fényszórói magasan, a sárvédők tetején kaptak helyet, alattuk pedig a LED ködfényszórók láthatók; ezeket a tervezők azokba a légbeömlőkbe integrálták, amelyek átvezetik a légáramlatot az első kerekeken, csökkentve a turbulenciát és javítva az aerodinamikát. Azonnal felismerhető hűtőrácsának és jellegzetes fényszóró-kialakításának köszönhetően a Puma orr-része nemcsak kifejezetten áramvonalas, hanem nagyon karakteres látványt is nyújt.

A krajovai üzemben készülő Puma az év végén jelenik meg a magyar márkakereskedésekbe A Szentendrén kiállított Desert Island Blue 1.0 Ecoboost ST-Line-t, az egyik első pre-production darabot 2 hétig lehet megnézni az irodaház aulájában. Az új modell bemutatására november 12-én termék tréninget is szervezünk.

All-New Ford Puma Crossover arrived to Szentendre

The all-new Ford Puma our newest SUV-inspired compact crossover that fuses stunning exterior design, best-in-class uncompromised load space, and sophisticated mild-hybrid powertrain technology arrived to Szentendre office.

The all-new Ford Puma introduces a new chapter in Ford’s design identity with charismatic styling cues including distinctive wing-top mounted headlamps and athletic, aerodynamic lines. Compact crossover proportions deliver a raised ride-height for a confidence-enhancing driving experience, and support class-leading uncompromised luggage capacity of 456 litres.

The all-new Puma joins Ford’s expanding line-up of SUV and SUV-inspired crossover models in Europe, including the Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge, and the all-new Explorer Plug-In Hybrid. SUVs now account for more than one in five Ford vehicles sold in Europe, and sales rose more than 19 per cent in 2018.

The all-new Ford Puma optimises Ford’s B-car architecture using an optimised wheelbase and track to deliver head-turning SUV proportions.

Puma features a low, sloping roofline for a dramatic, instantly recognisable silhouette, and bucks the trend for wedge-style crossover side profiles with an “anti-wedge” design that features a flatter belt-line to deliver balanced proportions. Ford’s design team developed the clean lines, carefully sculpted bumper, two-piece rear light clusters and wide stance alongside the engineering team, to deliver uncompromised style, access and load-space.

Sculpted lines continue along the sides of the Puma, with pronounced wheel arches amplifying the sporty character. The expressive front-end features intricately-designed “canoe-shaped” headlamps that sit high on the wings, just above the LED fog lamps that have been integrated into the front air curtain inlets – which guide airflow across the front wheels to reduce turbulence for improved aerodynamics. Extending forward to the instantly recognisable front grille, the headlamps give Puma a bold, aerodynamic front design and an approachable face.

Puma is produced with exceptional craftsmanship and quality at Ford’s Craiova Assembly Plant, Romania and will go on sale at the end of the year in Hungary. The preproduction unit Puma visible at Szentendre office for the next 2 weeks is a Desert Island Blue 1.0 litre ST-Line model. To have a better understanding of the new concept and design we arrange a product training of Puma on the 12th of November at the Canteen of the Szentendre office.

Sajtókapcsolatok PR és Közkapcsolatok igazgató Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő