Gå videre til innhold
Boligbygg har kjøpt 70 modulbygg med ca. 110 boenheter av  SiO.
Boligbygg har kjøpt 70 modulbygg med ca. 110 boenheter av SiO.

Nyhet -

Boligbygg kjøper modulbygg av SiO

Oslo kommune ved Boligbygg Oslo KF kjøper 70 modulbygg med ca. 110 boenheter av SiO, i første rekke for å kunne bosette flyktninger fra Ukraina.

Avtalen om kjøpet ble inngått i slutten av mai og innebærer at Boligbygg kjøper de 70 modulbyggene som er plassert ved Kringsjå studentby på Sogn. Modulene blir i første rekke kjøpt med tanke på beredskap for flyktninger. Byggene har blitt brukt som midlertidige boliger av SiO i påvente av omregulering og oppføring av permanente studentboliger. Boligene har et soverom, stue med kjøkken, og bad, og er i dag plassert i to-etasjes rekker. Boligbygg kjøper modulene for fem millioner kroner, og overtok byggene 1. juli.

- Vi er glad for at modulbyggene kan komme til nytte, spesielt i situasjonen knyttet til flyktninger fra Ukraina. Så snart modulene flyttes, planlegger vi å starte grunnarbeidene for rundt 400 ettroms studentboliger og 100 familieboliger på Kringsjå hvor de midlertidige modulboligene står i dag, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Økt kapasitet til flyktninger
- Vi er svært fornøyd med at vi har sikret oss disse modulbyggene som vil gjøre oss i stand til å raskt skaffe boliger til flyktninger, dersom Oslo kommune skal bosette flere enn det som lar seg gjøre i den ordinære boligmassen eller privat, sier Boligbyggs administrerende direktør, Marit J. Leganger.

Det er foreløpig ikke avklart hvor i Oslo modulbyggene vil bli plassert, da flere mulige adresser vurderes. Mest sannsynlig vil modulbyggene fordeles på to-tre ulike tomter i Oslo. Før de plasseres og tas i bruk vil kommunen følge normal prosedyre ved oppføring av bygg, med søknader og nabovarsel. I første omgang vil modulene flyttes for mellomlagring ved Økern torg, der kommunen ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten forvalter en tomt.

Etterbruk som midlertidige boliger ved rehabilitering
Flere av kommunens store boligeiendommer er eldre bygg med rehabiliteringsbehov. Samtidig er det stort behov for boliger til innbyggere som trenger hjelp til å skaffe seg en bolig, og derfor ikke ønskelig å redusere kapasiteten i lange perioder.

- Boligbygg ønsker også å se på hvordan modulbyggene i fremtiden kan benyttes som midlertidige boliger, for eksempel ved omfattende rehabiliteringer, sier Leganger.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Harald Wisløff

Harald Wisløff

Pressekontakt Kommunikasjonssjef

Boligbygg Oslo KF

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Med ca. enn 11 500 boliger og en million kvadratmeter er foretaket Norges største utleier av boliger.

Vi skal sørge for trygge og gode boliger for innbyggere som trenger en tilpasset bolig eller er i en vanskelig livssituasjon.

Våre boliger er fordelt på alle Oslos 15 bydeler og ligger i alt fra verneverdige 1890-gårder til helt moderne nybygg. Som eiendomsforvalter skal Boligbygg bidra til å nå Oslo kommunes ambisiøse mål innen klima og miljø.

Boligbygg Oslo KF
Wergelandsveien 1/3
0167 Oslo
Norge