Gå videre til innhold
Byggestart på Bøler

Nyhet -

Byggestart på Bøler

I flere år har den 9 etasjer høye blokka på Bøler måttet tåle negativ omtale i media.Blokka har blitt kalt «Bølers skamplett» og den slitne fasaden har vært et symbol på at bygget trenger en oppgradering.

Derfor er vi veldig fornøyd med at den totale ombyggingen av Utmarkveien 2 er i gang, etter en lang planleggingsfase.

River lavblokk og mellombygg

Den store høyblokka blir stående, mens lavblokka og mellombygget blir revet i disse dager. I en lengre periode vil det foregå grunnarbeider på byggeplassen, før disse to bygningene bygges opp på nytt. Den nye lavblokka får seks etasjer - mot to i dag, og mellombygget får egen takterrasse.

Alle byggene får fine, moderne fasader og brannvarslingssystemer, samtidig som ventilasjon og heis blir oppgradert.

Omsorg+ boliger

Frem til i dag har det vært ordinære omsorgsboliger i Utmarkveien 2. De totalt 83 boligene som vil stå klare når prosjektet er ferdig vil være såkalte Omsorg+ boliger. Det innebærer omsorgsboliger med ekstratjenester for beboerne, og som er bemannet hele døgnet. Eldre over 67 år i hele Oslo kan søke om Omsorg+ boliger de de ønsker.

Lavblokka og mellombygget skal stå ferdig høsten 2016. Da vil de eldre beboerne som i dag bor i høyblokka flytte over til de nye boligene i lavblokka, og arbeidet med å rehabilitere «skamblokka» vil starte.

Fakta om Utmarkveien 2

  • Ligger på Bøler i bydel Østensjø
  • Er omsorgsboliger i dag, skal bli Omsorg+ boliger
  • Totalt 83 boliger (35 i ny lavblokk, 8 nye i høyblokk + 40 eksisterende i høyblokk)
  • Full fasaderehabilitering
  • Rehabilitering av heiser, varmepumpe, ventilasjon og brannalarmsystem
  • Nytt felles storkjøkken og ny takterrasse
  • Entreprenør er HENT
  • Riving startet 23. februar 2015. Hele prosjektet skal være ferdig sommeren 2017

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Harald Wisløff

Harald Wisløff

Pressekontakt Kommunikasjonssjef

Relatert innhold

Boligbygg Oslo KF

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Med ca. enn 11 500 boliger og en million kvadratmeter er foretaket Norges største utleier av boliger.

Vi skal sørge for trygge og gode boliger for innbyggere som trenger en tilpasset bolig eller er i en vanskelig livssituasjon.

Våre boliger er fordelt på alle Oslos 15 bydeler og ligger i alt fra verneverdige 1890-gårder til helt moderne nybygg. Som eiendomsforvalter skal Boligbygg bidra til å nå Oslo kommunes ambisiøse mål innen klima og miljø.

Boligbygg Oslo KF
Wergelandsveien 1/3
0167 Oslo
Norge