Gå videre til innhold
Vi i Gamle Oslo har beina godt planta på jorda. La oss fortsette å gå og la bilen stå!

Blogginnlegg -

Vi i Gamle Oslo har beina godt planta på jorda. La oss fortsette å gå og la bilen stå!

Visste du at vi som bor i bydel Gamle Oslo er blant de som går og sykler aller mest i hele Oslo? Ikke bare det, vi er blant de i hele landet som kjører minst bil i hverdagen! Dette må feires.

Bydelens innbyggere har svart på spørsmål om sine reisevaner i to undersøkelser. Resultatene viser at vi er en av bydelene i Oslo som har det mest miljøvennlige mobilitetsmønsteret.

For eksempel viser undersøkelsene at:

  • Hele 61% av de som bor i Bydel Gamle Oslo går når de skal gjøre ærend, sammenlignet med 38% for Oslos befolkning generelt
  • Over 80% av foreldre og barn i bydelen går eller sykler til og fra barnehagen hver dag
  • Kun 16% av reisene til bydelens befolkning gjøres med bil.


Dette kan vi alle være stolte av! Derfor har bydelen ønsket å hylle alle dere som bruker føttene på å traske til butikken, spasere til trening, småløpe til bussen og sykle til jobb.


Noen ganger er det naturligvis helt nødvendig å bruke bil. Det er ikke like lett å transportere sofaen på sykkelen. Ikke alle er like gode til beins. Da er det bra at de som ikke trenger å bruke bilen i hverdagen, kan la den stå eller låne ved behov. Jo flere som gjør det, jo mindre støy og støv vil vi oppleve i byrommene, parkene og gatene våre.


Bydel Gamle Oslo har derfor lansert en kampanje som nå vises på T-banestasjonene i bydelen og på bydelens sosiale medier.

La oss fortsette å gå og la bilen stå!

Kampanjen er utarbeidet sammen med reklamebyrået Hyper.

Related links

Emner

Regions

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge