Gå videre til innhold
Gulled Omar og Aurora Jevanord Rønneberg ved Bybøndens kjøkkenhage, Vålerenga. Foto: Natalie Keene
Gulled Omar og Aurora Jevanord Rønneberg ved Bybøndens kjøkkenhage, Vålerenga. Foto: Natalie Keene

Nyhet -

Over 200 har sommerjobb gjennom UngJobb

Det populære tiltaket UngJobb er halvveis inn i sommerens program. I år er det 210 ungdommer av 620 søkere som har fått sommerjobb gjennom Bydel Gamle Oslo. Hensikten er at ungdommene får både arbeidserfaring, lønn og attester som de kan ta med seg videre.

"Jeg fikk jobb her i fjor og ble interessert i planter da, så derfor søkte jeg igjen i år," sier Gulled Omar (16) som nettopp har gjennomført 4 uker som unge bybønder sammen med Mansur Yusopovitsj Tatsjaev (16) og Aurora Jevanord Rønneberg (18).

Gulled Omar har lært mye om planter. Foto: Natalie Keene

De jobber med urban dyrking og stell av parker i sentrum, fra Olafiagangen til Vålerengaparken, for å gjøre bydelen grønnere og triveligere.

Sommerjobben gir viktig læring og erfaring, som de unge bybøndene får dokumentert gjennom et kompetansebevis.

Natalie Keene, sentrumsbonde, på Olafiagangen. Foto: Stina Lindholm

"Vi jobber med å inspirere ungdommen gjennom å tilby de meningsfylt arbeid og introdusere de til en rekke ulike jobber, alt fra landskapsarkitekt til gartner. Vi kaller det grønn jobbtrening," sier sentrumsbonde Natalie Keene.

Det er flere fordeler med å delta i UngJobb prosjektet for ungdommene. "Vi får et innblikk inn i fremtidig arbeidsliv, lærer om å ta ansvar og etablere gode rutiner," sier Aurora Jevanord Rønneberg (18).

Aurora Jevanord Rønneberg er godt fornøyd med sommerjobben. Foto: Natalie Keene

UngJobb er for ungdomsskoleelever mellom 13-16 år og videregående elever og opp til 23 år med bostedsadresse i bydel Gamle Oslo. Flere av ungdommene kommer tilbake år etter år, og noen returnerer som teamledere når de er gamle nok. 

Mansur Tatsjaev (16) påpeker hvor viktig det sosiale elementet er. "Det er viktig å være sosial og bli bedre kjent med de ungdommene som du jobber med. Da ler vi mer og har det hyggelig sammen." 

Mansur Tatsjaev trives med sommerjobb som bybonde. Foto: Natalie Keene

UngJobb organiserer og tilbyr jobber i samarbeid med bydelens tjenester, ideelle organisasjoner, sosiale entreprenører og privat næringsliv. Dette fører til arbeid for ungdommene i butikk og kafe, som assistenter innen oppussing og vedlikehold av bydelens tjenestesteder, barnehager og eldreomsorg. Noen av ungdommene bistår også aktiviteter hos Friluftssenteret Gamle Oslo (Frigo), Kampen barnebondegård (Købb) og noen av ungdomsklubbene i bydelen.

"Vi har mange motiverte og lærevillige ungdommer som utgjør viktige ressurser for lokalsamfunnet i vår bydel," forteller Rikke Marie Fjell Jørgensen som er koordinator i UngJobb.

Se UngJobb filmen fra 2020 her: 

    For mer informasjon kontakt:

    Rikke Marie Fjell Jørgensen, Koordinator UngJobb

    Tlf: 95 83 95 79

    Emner

    Kategorier

    Kontakter

    Marte Kvam Eide

    Marte Kvam Eide

    Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

    Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

    Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

    Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

    Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

    Bydel Gamle Oslo
    Hagegata 22
    0653 OSLO Oslo
    Norge