Gå videre til innhold
Fra Grønlandfest feiringen i 2023. Foto: Bydel Gamle Oslo
Fra Grønlandfest feiringen i 2023. Foto: Bydel Gamle Oslo

Pressemelding -

Bydel Gamle Oslo inviterer til Grønlandfest 2024!

Bydel Gamle Oslo inviterer alle innbyggere, og spesielt naboene på Grønland, til årets Grønlandfest 1. juni fra kl. 12:00 til kl. 16:00 i Olafiagangen!

Variert sceneprogram

Det blir et spennende og variert sceneprogram i byrommet under Nylandsbrua. Grønlandfest åpnes av barnemusikkere i Tøyen orkester kl. 12. Deretter blir det mangfoldig underholdning på scenen. Blant de som skal underholde er lokale talenter som RayWay, Crainaz og velkjent somalisk artist Nimco Happy, Christina Olaussen og Frid Ding. Det blir også unge stemmer fra talentprogram til den Tøyen-baserte organisasjonen TekstLab. I tillegg blir det tre bidrag med Latinamerikansk musikk ved Leonel Butron, Sam Hayak, Falcon Norge og Hanni.

Fra Grønlandfest feiringen i 2023. Foto: Bydel Gamle Oslo

Lek og moro for barna

I tillegg til program på scenen blir det over 40 ulike boder. Mange lokale organisasjoner, lag og grupper stiller på Grønlandfest for å skape aktivitet for barn og unge eller spre informasjon om deres tilbud. De som skal tilrettelegge for moro og lek er blant annet Oslo Røde Kors, Jentetreff, Forandringshuset Grønland, Sentrum Sjakklubb, Oslo Inklusive, KIGO, Tekstlab, AKKS, Norsk Folkehjelp Oslo, Oasen Kvinner Krysser Grenser.

De som kommer innom Olafiagangen 1. juni kan smake på retter fra hele verden. Der blir nemlig flere matboder hvor både restauranter og nabolagsinitiativer skal selge delikatesser som samosa og ulike retter fra for eksempel indisk eller swahili kjøkken.

I tillegg kan deltakere på Grønlandfest snakke med lokale organisasjoner på deres informasjonsstands.

Grønland frivilligsentral arrangerer

Det er Grønland frivilligsentral som arrangerer Grønlandfest. Frivilligsentralen holder til på Riverside ungdomshus og er en av to frivilligsentraler i bydel Gamle Oslo.

- Vi jobber med lokale ildsjeler, organisasjoner og innbyggere for å få til en mangfoldig og spennende nabolagsfest. Festen skal bringe oss sammen og vise hvor flott Olafiagangen kan være når naboene møtes på egne premisser, sier Nora Helset, daglig leder for Grønland Frivilligsentral.

I tillegg er det lokale ungdommer på jobb gjennom UngJobb som bidrar til å gjøre arrangementet til en suksess. De vil være med på opp/nedrigg, holde aktiviteter og fungere som trivselsvektere.

Grønlandfest er et tradisjonsrikt arrangement som bydelen har arrangert i mange år, og vi ønsker alle innbyggere og Grønland-beboere velkommen til årets Grønlandfest i Olafiagangen!

Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding/billetter. Les mer på Facebook-arrangementet hvor over 3000 personer så langt har vist sin interesse.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge