Gå videre til innhold
Opplev bydel Gamle Oslo fra havet! Foto: Hannah Sigriddatter Ander
Opplev bydel Gamle Oslo fra havet! Foto: Hannah Sigriddatter Ander

Pressemelding -

Sommer i bydel Gamle Oslo!

Sommerferien er godt i gang og med mange aktiviteter for store og små!

UngJobb
Det populære tiltaket UngJobb er halvveis inn i sommerens program. I år er det nesten 400 ungdommer som har fått sommerjobb gjennom Bydel Gamle Oslo! Hensikten er at ungdommene får både arbeidserfaring, lønn og attester som de kan ta med seg videre. UngJobb er for ungdomsskoleelever mellom 13-16 år og videregående elever og opp til 23 år med bostedsadresse i bydel Gamle Oslo.

Av ungdommene i sommerjobb har vi blant annet Unge Bybønder. De jobber med urban dyrking og stell av parker i for å gjøre bydelen grønnere og triveligere. Sommerjobben gir viktig læring og erfaring, som de unge bybøndene får dokumentert gjennom et kompetansebevis.

Unge Bybønder i arbeid!

Andre ungdommer jobber for bedre bomiljø i bydelen. De pusser og beiser benker, planter, rydder og plukker søppel. I tillegg arrangerer de aktiviteter for barn. Blant annet har Østerdalsgata 7 fått en oppgradering, i form av nymalte vegger, nypussede benker og blomster. I tillegg er det blitt kastet masse skrot og søppel!

UngJobb ungdommer på jobb!

Riverside 

Riverside ungdomshus har startet opp ungdomskafe i Olafiagangen i sommer med ungdommene i spissen. Her kan du få kjøpt litt av hvert. De holder åpent mandag til torsdag fra 16.00-20.30.

Målsettingen er å gi ungdommene mulighet til å tjene egne penger, ansvarsfølelse og oppleve mestring samt positiv aktivisering av området.

Ungdomskafé i Olafiagangen.

FRIGO (Friluftsliv i Gamle Oslo) 

Hjemme i Oslo denne sommeren og lyst til å være i aktivitet? Da er FRIGO sitt allsidige program midt i blinken:

Rudolf Nilsens Plass:
Nyoppusset og oppgradert uteareal på Rudolf Nilsens Plass gjør at små og store kan være i aktivitet her. FRIGO aktivitetsbod har åpent alle dager hele sommerferien fra 12-19. Her er det ulike aktiviteter som fotball, lek og grilling.

Olafiagangen:

FRIGO utlånsbod er åpen hver dag fra kl.12-19.00! Her kan du låne sykler til sykkelbanen, badminton, hockeyutstur, hoppetau, gatekritt og forskjellige brettspill. Sjekk https://olafiagangen.no/ for oppdatert program eller ta turen innom!

FRIGO aktivitetsbod i Olafiagangen.
Skateparker:

Skateskole bak Stargate: Bli med på skateskole tirsdager og torsdager fra klokken 12-17. Ingen påmelding, bare å møte opp!
Gamlebyen skatepark: Frigo holder åpent mandag til fredag hele sommerferien fra klokken 12-19.

FRIGO har alt utsyr som trengs for å være med, men ta med matpakke og drikke selv.

Svømmeklubb og sommerklubb:
Uke 32 – Frigo svømmeklubben
Uke 33 – Tur for ungdommer (8. – 10. klasse) til Husbergøya 13. – 16. august. 
Tur for barn (5. – 7. klasse) 18. – 21. august. 

Påmelding og informasjon på www.frigo.no 
Ta kontakt på frigo@bgo.oslo.kommune.no eller kontakt Øyvind på telefon 91007141 ved spørsmål.

Joy, Akerselva padleklubb og Akerselva trebåtforening

Om du drømmer om å ta turen ut på fjorden er dette noe for deg! Akerselva Padleklubb har gratis utlån av båter med elmotor, samt kajakk for unge mellom 7-14 år i Olafigangen. 

Kajakktur med Akerselva Padleklubb.
Akerselva Trebåtforening kjører lørja fra Vaterland Bru til Sukkerbiten gjennom hele sommeren!

For oppdatert program og mer informasjon om aktivitetene i Olafiagangen sjekk ut denne aktivitetskalenderen.

Kampen økologiske barnebondegård (KØBB)
Gården er åpen i hele sommer for de som vil ta turen innom og hilse på dyrene. Tirsdager og torsdager fra klokken 9-14 og søndager fra klokken 12-15. 
Store og små dyr på Kampen gård

Ha en fortsatt god sommer! 

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge