Gå videre til innhold
Det blir mange aktiviteter for barn og unge i Olafiagangen i sommer! Foto: Bydel Gamle Oslo
Det blir mange aktiviteter for barn og unge i Olafiagangen i sommer! Foto: Bydel Gamle Oslo

Pressemelding -

Sommer i Olafiagangen: Aktivitetene starter i mai!

Bydel Gamle Oslo ønsker å annonsere at oppstarten av aktivitetsprogrammet for barn og unge i Olafiagangen er i gang! Også i år vil bydelen, i samarbeid med en rekke lokale frivillige aktører, ha aktiviteter i byrommet som en del av testperioden. Den offisielle åpningen i Olafiagangen blir lørdag 11. mai.

"Alle i byen er inviterte til å delta på åpningen. Det vil bli aktiviteter, underholdning og lett servering," forteller Siri Graff fra Bydel Gamle Oslo.

Friluftsenteret i Gamle Oslo (FRIGO) vil sammen med Riverside Ungdomshus tilby en rekke aktiviteter. Foto: Bydel Gamle Oslo

Aktivitetsprogrammet, som strekker seg over sommermånedene, vil tilby alt fra rulleskøyter, dans, innebandy, minigolf og basketball til kreative små-aktiviteter som perling og sjakk. Alle aktivitetene er gratis og i regi av Friluftsenteret i Gamle Oslo (FRIGO) og Riverside Ungdomshus. Fram til sommerferien er åpningstidene onsdag-fredag kl. 14-20 og kl. 12-19 i helgene. I sommerferien vil det være åpent hver dag fra kl. 12-19.

"Vi vet at aktivitet og tilstedeværelse fører til trygghet og gleder ost masse til årets program," sier BU-leder Agnes Nærland Viljugrein.

"En økt tilstedeværelse av politiet fremover og forsterket innsats fra Bymiljøetaten for å holde områdene rene bidrar til å skape en tryggere og mer innbydende atmosfære for alle," sier Anne-Britt Ruderaas, avdelingsdirektør lokalsamfunn i Bydel Gamle Oslo.

Det bli muligheter for båttur på vann i år også! Foto: Bydel Gamle Oslo

I år har følgende frivillige organisasjonene fått midler til å aktivisere i sommer: Akerselva Padleklubb og JOY, Abloom, Sentrum Sjakk, Grønland Foreldre og Barn, Jentetreff, Vi er alle og Pachamama. Sammen tilbyr de et bredt spekter av aktiviteter for å styrke fellesskapet og engasjere både barn og ungdom.

"Vi ser frem til en aktiv og engasjerende sommer for barn og unge i området," sier Siri Graff som er daglig leder for Riverside Ungdomshus på Grønland.

"Det vil bli aktiviteter for store og små. Velkommen!"

For mer informasjon og påmelding til aktiviteter besøk Friskus sin nettside: https://bydelgamleoslo.friskus.com/organisations/0601cf4d-133b-43f0-80ce-dc11904f072e?tab=events

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge