Gå videre til innhold
Canon Student Developement Programme sitt åttende år har programmet allerede bidratt til å bane vei for over 1000 ambisiøse fotojournalister.
Canon Student Developement Programme sitt åttende år har programmet allerede bidratt til å bane vei for over 1000 ambisiøse fotojournalister.

Pressemelding -

Canon Student Development Program 2024 har nå åpnet for søknader

Nå på sitt åttende år har programmet allerede bidratt til å bane vei for over 1000 ambisiøse fotojournalister, og knytte ungt talent fra hele EMEA til noen av de mest innflytelsesrike navnene i bransjen.

100 studenter får veiledning av bransjeeksperter fra etablerte nyhetsbyråer og nyhetspublikasjoner og fra Canons ambassadører.

  • 25 utvalgte studenter inviteres til en fire-dagers workshop i Girona i Spania, som også inkluderer et besøk på festivalen Visa pour l’Image i Frankrike, der de kan knytte kontakter med profesjonelle fotografer og likesinnede
  • Studenter fra hele Europa, Midtøsten og Afrika kan sende søknader mellom 12. februar og 7. mars

Canon Europa har åpne for søknader til sitt prestisjefylte studentprogram –Canon Student Development Programme (CSDP). Et program som allerede har hjulpet hundrevis av unge fotografer med de første viktige stegene mot en karriere innen fotojournalisme. Det er åttende gang programmet tilbys, og det bransjeledende initiativet gir studentene mulighet til å møte ledende erfarne eksperter fra fotoverdenen og mulighet til å delta på viktige bransjearrangementer.

CSDP har etablert seg som et viktig springbrett for neste generasjons fotojournalister. Tidligere studenter har gått videre til å arbeide for respekterte nyhetsbyråer og internasjonalt anerkjente publikasjoner. 2022-alumni Mohamed Mahdy (f. 1996), hvis arbeid fokuserer på de skjulte og ofte usynlige samfunnene i Egypt, har vunnet en hovedpris ved 2023 World Press Photo Awards i kategorien Open Format. Medalumni Alexandra Corcode (f. 2000) har blitt valgt ut til 2023 Tom Stoddard Award for Excellence med sin intime skildring av ensomhet og forlatthet blant den eldre generasjonen i hjemlandet Romania. Finalistene til 2023-programmet, Ebrahim Alipoor og Fatma Fahmy, er begge valgt ut til 2024 VII Mentor-programmet, drevet av VII Academy.

Programmet er åpent for søknader til 7. mars 2024. Studenter og praktikanteri som er bosatt og studerer i Europa, Midtøsten eller Afrika, kan søke. Det er også et begrenset antall plasser tilgjengelig for kandidater som anbefales av profesjonelle aktører i bransjen. Bidragene blir vurdert av en jury som består av redaktører fra Getty Images, Reuters Pictures, AFP og EPA som velger ut de mest lovende unge historieformidlerne blant årets søkere.

Personlig mentor

De 100 utvalgte studentene får tildelt en av programmets mentorer for veiledning og samtaler om arbeider og langsiktige karriereplaner. Studentene vil i løpet av sommeren ha nettmøter med mentoren der de får råd om hvordan de kan finpusse porteføljen og prosjektsammendraget – med et særlig fokus på ulike redigeringsmuligheter samt veiledning i hvordan de kan styrke de fortellerferdighetene sine og utvikle egne signaturer.

Magnus Wennman, Canon-ambassadør og fotojournalist, tidligere mentor i programmet og mentor i 2024, sier dette:

"Det er alltid et av årets høydepunkter å møte studenter fra hele verden og ta del i arbeidet deres. Det har vært minst like inspirerende for meg å kunne diskutere visuell historiefortelling og oppleve studentenes skaperglede." Jeg tror programmet er verdifullt for aspirerende fotojournalister, og jeg oppfordrer virkelig alle studenter til å sende inn en søknad."

Workshop i Girona i Spania og festivalen Visa pour l'Image i Perpignan i Frankrike

I september inviteres opptil 25 studenter til en femdagers Canon-workshop i et flott katalansk gårdshus i Girona i Spania. Workshopen avsluttes med en overnatting på den internasjonale festivalen for fotojournalister i Perpignan, Frankrike.

Workshopen vil tilby et intimt forum for å utveksle ideer og bygge relasjoner med anerkjente fagfolk fra foto-bransjen. Porteføljegjennomganger tilbyr en rik læringsmulighet for studenter og en sjanse til både å gi tilbakemelding på arbeidet til sine medstudenter, samt motta profesjonell tilbakemelding på eget arbeid.

I tillegg til å se hovedutstillingene og kveldsvisningene under Visa pour l’Image, vil studentene også få muligheten til å delta i ytterligere porteføljegjennomganger og utvide nettverket sitt ytterligere.

For å søke om å bli en del av Canon Student Development Program 2024 eller se påmeldingskriteriene, besøk: https://www.canon.no/get-invol...

Fotnote:

i Fullstendige vilkår og betingelser finner du her: https://www.canon.no/get-invol...


    Emner


    Om Canon Norge

    Canon Norge er landsdekkende med 300 medarbeidere, 9 regionale Canon Business Center, samt partnere. Canon er markedsledende innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet.

    Produkt- og løsningsporteføljen omfatter alt fra foto, video, skrivere og skannere til multifunksjons produkter, større produksjons- & fotoskrivere for det profesjonelle markedet, samt innovative digitale løsninger og tjenester.

    Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

    Canon Norge en del av Canon Europa, som du kan lese mer om nedenfor.


    Om Canon Europe

    Canon Europe er EMEAs strategiske hovedkvarter for Canon Inc., en global leverandør av bildeteknologi og -tjenester. Canon Europe er representert i 120 land med rundt 13 500 ansatte, og bidrar til en fjerdedel av Canons globale inntekter årlig.

    Ønsket om kontinuerlig innovasjon har gjort Canon ledende på utviklingen innen bildeteknologi siden etableringen i 1937. Selskapet har gjennom sin 80 år lange historie investert i de rette områdene og grepet vekstmulighetene. Fra kameraer til kommersielle skrivere, og fra konsulentvirksomhet til helseteknologi, beriker Canon liv og bedrifter med sin bildeinnovasjon.

    Canons bedriftsfilosofi bygger på det japanske ordet «Kyosei»som betyr å leve og arbeide sammen for et felles gode. I EMEA følger Canon Europe en bærekraftig forretningsvekst med fokus på å redusere egen miljøpåvirkning og samtidig støtte kunder til å redusere deres miljøpåvirkning, ved å bruke Canons produkter, løsninger og tjenester.

    For mer informasjon om Canon Europe, se: www.canon-europe.com

    Kontakter

    Trond Sliper

    Trond Sliper

    Pressekontakt Product Marketing Specialist Foto-, video-, og printprodukter
    Siw Holmgren

    Siw Holmgren

    Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication

    Relatert innhold

    Canon Norge
    Hallagerbakken 110
    1256 Oslo
    Norge
    Besøk våre andre nyhetsrom