Gå videre til innhold
Canon-studie avdekker muligheter for styrkede kunderelasjoner hos trykktilbydere

Pressemelding -

Canon-studie avdekker muligheter for styrkede kunderelasjoner hos trykktilbydere

  • Tilbydere av trykketjenester må innta en rådgivende rolle for å bli ansett som kommunikasjonspartnere av sine kunder
  • Tilbydere må fremheve returverdien (ROI) av trykk for sine kunder


Hall 8a, Stand C06 – 1, drupa 2012, 3.-16. mai


DÜSSELDORF, 4. mai 2012 –  Canon Europe (Hall 8a, Stand C06 – 1) har gitt ut sin fjerde innsiktsrapport – «The Bigger Picture: Your customers’ view of the value of print», en dybdestudie av holdninger og preferanser hos profesjonelle innkjøpsansvarlige i europeiske virksomheter. Canons studie avdekker at bedre kundekommunikasjon, vektlegging på returverdi (ROI) og sterkere kunderelasjoner gjennom rådgivning, er nøkkelen til vekst hos grafiske virksomheter.

420 telefonintervjuer ble gjennomført med senior beslutningstakere i store virksomheter, og markedsførings- og kreative byråer i 18 europeiske land. I etterkant av disse ble det avholdt 30 dybdeintervjuer med kjøpere av trykktjenester, som i sterkere grad utforsket utfordringene og mulighetene som ble avdekket i første stadium.

Dybdeintervjuene bekreftet at mange tilbydere ikke benytter seg av muligheten til å fortelle sine kunder om fordelene ved sine tjenester og resultatene disse kan avgi. Flere trykkjøpere følte at reklame- og markedsføringsbyråer i større grad tok seg tid til å sette seg inn i deres virksomhet, enn tilbydere av trykktjenester. Dette utgjorde videre oppfatningen av at trykkevirksomheter var tilbydere, fremfor partnere. Trykkjøperne pekte ut flere momenter som kunne forbedre samarbeidet med trykkevirksomhetene; tilbud om mer innovative løsninger, større proaktivitet med informasjon og råd, og en bedre forståelse av kjøperens behov og utfordringer.

De fleste respondentene var enige om at mange tilbydere av trykketjenester hadde tendens til å føre et teknisk språk og bruke dels vanskelig terminologi. Det samme virker å gjelde når det kommer til kjennskapen til de seneste tjenester og teknologier innen digitaltrykk. For eksempel, sa 36 % av kjøperne at de ikke hadde kjennskap til «print-on-demand», 32 % sa de var uvitende om muligheter innen produksjon av tilpassede opplag, 24 % at de ikke visste om målrettet DM og 59 % hadde ikke kjennskap til transpromo trykk. Selv om mange kjøpere av trykk hevdet at de var uvitende om disse alternativene, viser funn i rapporten at dette også bunner i at forskjellige begreper benyttes. Som eksempel, sa en kunde seg uvitende om transpromo trykk, men kjente samme løsning som «White Space»-markedsføring. Ettersom mange kjøpere ikke har kjennskap til fordelene ved digitaltrykk, ligger det en betydelig mulighet for tilbydere av trykktjenester dersom de adresserer misforholdet av kunnskap.

Halvparten av de spurte kjøperne bruker ikke sin tjenestetilbyder som en informasjonskilde til nye innovasjoner i bransjen. Faktisk svarte bare 27 % at de var fornøyd med de proaktive rådene og veiledningen de fikk av sin tilbyder. I tillegg var det kun 18 % som følte seg tilfreds med måten deres tilbyder gjorde dem oppmerksom på nye utviklinger og muligheter. Det er tydelig at kjøpere av trykketjenester ønsker en større forståelse for sin virksomhet fra deres tilbydere, så vel som mer proaktive råd og anbefalinger.

Studien avdekket også et annet område med muligheter, nemlig kunders forståelse av returverdi (ROI) ved investering i trykk. Til tross for at 87 % av europeiske selskaper benytter trykket kommunikasjon av profesjonell standard som en viktig del av sin kommunikasjonsstrategi, har færre enn én av ti formelle prosesser for evaluering av effekten av trykketjenestene de kjøper. Videre er det mer enn en fjerdedel av disse som ikke måler effekt eller ROI overhodet. Disse funnene representerer en mulighet for tilbyderne av trykketjenester som kan gi råd til sine kunder om hvordan de måler returverdi på trykk.

Vidar Vorpenes, kommunikasjonsansvarlig i Canon Norge, kommenterer: «Når kunder velger sin trykketilbyder, sier tre av fire at de vurderer relasjonen de allerede har med sin tilbyder, og nesten det samme antall vurderer kompetansen til tilbyderen. Dette vitner om en gylden mulighet for tilbydere å skape et mer rådgivende partnerskap med sine kunder. Som trofast rådgiver, vil tilbydere kunne styrke og sikre sine relasjoner, samt være i stand til finne nye salgsmuligheter og økt fortjeneste. Ved Canons stand på drupa vil trykkevirksomheter kunne se mange spennende anvendelser innen trykk som vil gagne deres kunders kommunikasjonsbehov, og caser som vil bekrefte at bedre kundekommunikasjon er nøkkelen til suksess.

 

– SLUTT –

Notater
420 kjøpere av trykketjenester fra 18 land ble intervjuet til innsiktsrapporten. Respondenter fra de fem følgende sektorer ble intervjuet; Produksjon og primærbransje, detalj- og engrossalg, finans og forretningstjenester, markedsføring og kommunikasjon, offentlig sektor, ideelle og andre organisasjoner.

For oppdateringer om Canons aktiviteter på drupa og tilgang til kundecaser, «white papers» og Canons perspektiver på trykkebransjen, kan du besøke Canons nettside for drupa www.canon-europe.com/drupa. Direkte oppdateringer postes også på Canons Twittersider (@CanonBusinessEU og @CanonDavidP) i løpet av drupa.

Emner

Kategorier


Canon Norge
Canon Norge har rundt 320 medarbeidere og er representert ved 13 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo. Canon Norge en del av Canon Europe, som du kan lese mer om nedenfor.

Om Canon Europa
Canon Europa er en del av Canon Inc, som er en av verdens ledende leverandører av imaging- og informasjonsteknologiske løsninger for bedrifter og private.  Canon Europa er representert i 116 land med over 11 000 ansatte fordelt over hele Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

Canon ble grunnlagt i 1937. Med sin lidenskap for bildet har Canon videreført sin teknologi til mange markeder og har etablert seg som verdensledende innen bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både forbruker- og bedriftsmarkedet. Canons bredde av løsninger strekker seg fra digitale kompaktkameraer og SLR-kameraer, videre til produkter innen kringkasting og medisin, til multifunksjonsskrivere og produksjonssystemer - omgitt av en mengde verdiøkende tjenester.

Canon investerer tungt i forskning og utvikling (FoU) slik at selskapet kan være en stabil leverandør av innovative produkter og tjenester som dekker kundenes kreative behov. Enten det er amatørfotografer eller profesjonelle trykkere, søker Canon å vekke hver enkelt kundes lidenskap for bildet.

I Canon mener vi at samfunns- og miljøansvar er en integrert del av god forretningspraksis. Dette gjenspeiles i vår bedriftsfilosofi Kyosei – Å leve og arbeide sammen for et felles gode.

Mer informasjon om Canon Europa er tilgjengelig her: www.canon-europe.com

Canon er den ubestridte lederen innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet. Vår produkt- og løsningsportefølje omfatter alt fra foto, video, skrivere, skanner og faks til multifunksjonsprodukter med tilhørende løsninger og tjenester. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Kontakter

Trond Sliper

Trond Sliper

Pressekontakt Product Marketing Specialist Foto-, video-, og printprodukter
Siw Holmgren

Siw Holmgren

Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication
Canon Norge
Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom