Gå videre til innhold

Pressemelding -

Canon vinner seks 2012 TIPA Awards

Oslo, 16. april 2012 – Canon kunngjør i dag at selskapet er tildelt seks individuelle priser av Technical Image Press Association (TIPA) – Europas ledende bilde- og presseorganisasjon. TIPA Awards anerkjenner hvert år de beste produktene som er lansert det seneste året og utmerkelsene er ansett å være verdens mest ettertraktede bildepriser. 2012-utdelingen er også i år en stor anerkjennelse av kvaliteten i hele Canons produktbredde, inkludert den nye, revolusjonerende Cinema EOS-serien.

TIPA-juryen består av redaktører fra ledende europeiske fotomagasiner som møtes årlig for å evaluere de nyeste produktene, med fokus på alt fra innovasjon til design og generell produktkvalitet. Panelet velger ut enestående bildeprodukter fra den siste 12-månedersperioden, og i år fikk følgende Canon-produkter utmerkelser:

  • Beste profesjonelle digitale speilreflekskamera: Canon EOS-1D X
  • Beste ekspert-kompaktkamera: Canon PowerShot G1 X
  • Beste profesjonelle objektiv for digitale speilreflekskameraer: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye
  • Beste multifunksjonelle fotoskriver: Canon PIXMA MG8250
  • Beste digitale speilreflekskamera med video: Canon EOS 5D Mark III
  • Beste profesjonelle videokamera: Canon EOS C300 digital Cinema-kamera


– Det betyr enormt mye for oss å få seks priser tildelt fra TIPA. Det siste året har da også vært eksepsjonelt for Canon, med en rekke banebrytende produktlanseringer, inkludert EOS C300 og det etterlengtede EOS 5D Mark III, sier Kieran Magee, Marketing Director, Professional Imaging, Canon Europe. – Den fenomenale mottakelsen fra TIPA-panelets jury fremhever Canons fokus på høy bildekvalitet og de imponerende produktene vi har utviklet, både for vanlige forbrukere og profesjonelle.

Ved tildelingen av prisene til Canons produkter, gav TIPA-panelet følgende begrunnelser:

Beste profesjonelle digitale speilreflekskamera: Canon EOS-1D X

Canons nye, avanserte profesjonelle digitale speilreflekskamera forener de kreative fordelene ved en fullformats sensor med høy hastighet og høy-sensitiv teknologi for å møte behovene til profesjonelle nyhets-, sports- og naturfotografer. Med 18 MP CMOS-sensor og drevet av to DIGIC 5+ bildeprosessorer, tilbyr EOS-1D X en velbalansert pakke med bildekvalitet og opptakshastighet på opptil 14 bilder per sekund. Standard ISO-område på 100-51 200 ISO kan utvides til ISO 50 og 204 800. Det nyutviklede 61-punkts AF-systemet med 41 sensorer av krysstypen er det raskeste og mest presise per i dag, og kameraet kan registrere og følge objekter i rask bevegelse, også ved lav belysning. Full HD-videoopptak og innebygd Ethernet gjør den profesjonelle modellen komplett.

Beste ekspert-kompaktkamera: Canon PowerShot G1 X

Bildekvalitet forbindes ofte med utskiftbare objektiver, men sannheten er at disse to egenskapene ikke nødvendigvis henger sammen. Canon har innsett at mange fotografer ønsker seg bildekvalitet tilsvarende et digitalt speilreflekskamera, men i et kompakt kamerahus med et godt, fast zoomobjektiv. PowerShot G1 X har stor 4:3 formats 14,3 MP CMOS-sensor som måler 18,7 mm x 14 mm – en størrelse som ligner APS-C-sensorene som brukes i EOS digitale speilreflekskameraer. Resultatet er et kompakt kamera som leverer suveren bildekvalitet, også ved lav belysning.

Beste profesjonelle objektiv for digitale speilreflekskameraer: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

Fisheye-objektiver gir fotografen mulighet til å ta spektakulære bilder med ekstreme visningvinkler. I kombinasjon med et digitalt speilreflekskamera med 24x36mm fullformats sensor, gir Canons EF 8-15mm både fullformats og sirkulære fisheye-bilder; kombinert med mindre sensorer dekker den fullformat. 180-graders synsfelt gir eksepsjonelle kreative muligheter. Dette førsteklasses objektivet fra L-serien har også en unik optisk design og kvalitet og er meget solid. Med patentert SubWavelength strukturbelegg (SWC) reduseres skygger og skinn, mens ekstra fluorinbelegg gir enkel rengjøring av det store frontelementet.

Beste multifunksjonelle fotoskriver: Canon PIXMA MG8250

Med elegant, kompakt design og forbedrede tilkoplingsmuligheter som omfatter tilgang til nye PIXMA Cloud-link og trådløse utskrifter fra mobilt utstyr, leverer Canon PIXMA MG8250 bilder med fotokvalitet med en imponerende hastighet. Skrivehodet produserer 1 pikoliters dråper og leverer utskriftsoppløsning på opptil 9 600dpi. Produktet har 6-blekksystem som omfatter Pigment Sort, Dye Sort, Magenta, Cyan, gult og grått blekk, som gir jevne fargebilder uten kornethet i 10 x 15 cm format på kun 20 sekunder. I skriveren finner du også en CCD-skanner med 35mm filmskanning til 4 800 x 9 600 dpi, noe som gjør dette multifunksjonsproduktet til et perfekt verktøy for enhver fotoentusiast.

Beste digitale speilreflekskamera med video: Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark II endret digitalfotograferingens verden. Digitale stillbilder og video er ikke lenger to separate verdener, foreviget med to helt ulike systemer. Nå kan du bestemme om du vil ta stillbilder eller ta opp videofilm (eller begge) på en gang, med bare ett kamerasystem. EOS 5D Mark III forbedrer opplevelsen ytterligere med et nydesignet 61-punkters AF og 63-soners målesystem og en ny 22 MP sensor med meget høy ISO-følsomhet. Ekstra filmfunksjoner omfatter manuell eksponeringskontroll og utvidede videokompresjonsvalg med høy bit-frekvens, med støtte for både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB) metoder.

Beste profesjonelle videokamera: Canon EOS C300 digitale Cinema-kamera

I arbeidet med å utvikle den revolusjonerende modellen C300, hentet Canon ekspertise fra ulike felter, som sensorer, bildeprosessorer og optikk. Resultatet er en unik videokamerateknologi som er tilgjengelig i to versjoner: EOS C300 med EF-fatning og EOS C300 PL med PL-fatning. Høyoppløselig 8,3 MP CMOS-sensor, tilsvarende Super 35mm, er spesielt utviklet for systemet. Begge versjoner har moduldesign og er kompatible med en ny serie videoobjektiver.

Emner

Kategorier


Canon Norge
Canon Norge har rundt 320 medarbeidere og er representert ved 13 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo. Canon Norge en del av Canon Europe, som du kan lese mer om nedenfor.

Om Canon Europa
Canon Europa er en del av Canon Inc, som er en av verdens ledende leverandører av imaging- og informasjonsteknologiske løsninger for bedrifter og private.  Canon Europa er representert i 116 land med over 11 000 ansatte fordelt over hele Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

Canon ble grunnlagt i 1937. Med sin lidenskap for bildet har Canon videreført sin teknologi til mange markeder og har etablert seg som verdensledende innen bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både forbruker- og bedriftsmarkedet. Canons bredde av løsninger strekker seg fra digitale kompaktkameraer og SLR-kameraer, videre til produkter innen kringkasting og medisin, til multifunksjonsskrivere og produksjonssystemer - omgitt av en mengde verdiøkende tjenester.

Canon investerer tungt i forskning og utvikling (FoU) slik at selskapet kan være en stabil leverandør av innovative produkter og tjenester som dekker kundenes kreative behov. Enten det er amatørfotografer eller profesjonelle trykkere, søker Canon å vekke hver enkelt kundes lidenskap for bildet.

I Canon mener vi at samfunns- og miljøansvar er en integrert del av god forretningspraksis. Dette gjenspeiles i vår bedriftsfilosofi Kyosei – Å leve og arbeide sammen for et felles gode.

Mer informasjon om Canon Europa er tilgjengelig her: www.canon-europe.com

Canon er den ubestridte lederen innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet. Vår produkt- og løsningsportefølje omfatter alt fra foto, video, skrivere, skanner og faks til multifunksjonsprodukter med tilhørende løsninger og tjenester. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Kontakter

Trond Sliper

Trond Sliper

Pressekontakt Product Marketing Specialist Foto-, video-, og printprodukter
Siw Holmgren

Siw Holmgren

Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication

Canon Norge
Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom