Gå videre til innhold
Ny DHL Trade Growth Atlas: Global handel overraskende sterk til tross for uro og usikkerhet

Pressemelding -

Ny DHL Trade Growth Atlas: Global handel overraskende sterk til tross for uro og usikkerhet

  • Rapporten DHL Trade Growth Atlas kartlegger de viktigste trendene i global handel
  • Internasjonal varehandel har økt til så mye som 10 % over nivåene før Covid-19-pandemien
  • Til tross for krigen i Ukraina anslås handelen å vokse raskere i 2022 og 2023 enn den gjorde i løpet av det foregående tiåret
  • Nye handelsvekstledere dukker opp i Sørøst- og Sør-Asia, og Afrika sør for Saharas eksport øker dramatisk
  • Vietnam, India og Filippinene skiller seg ut både når det gjelder hastighet og omfang av anslått handelsvekst gjennom 2026

Brussel / Bonn / New York, 15. september 2022: DHL og NYU Stern School of Business har publisert den nye rapporten DHL Trade Growth Atlas, som kartlegger de viktigste trendene og utsiktene for global varehandel. Rapporten dekker 173 land og gir verdifull forretningsinformasjon for beslutningstakere og industriledere. Den kaster et positivt lys over motstandskraften til global handel – til tross for nåværende uro og markedspessimisme.

«Vårt mål er at DHL Trade Growth Atlas skal bli en viktig ressurs for å forstå og navigere endringer i det globale handelslandskapet. Handel vil forbli en nøkkeldriver for velstand slik den har vært i århundrer. I det nåværende globale forretningsmiljøet kan DHL hjelpe kunder med å revurdere visse forsyningskjeder, og basere dem på en fornuftig avveining mellom kostnad og risiko, slik at de er både effektive og sikre. Som verdens ledende logistikkleverandør tilbyr vi løsninger for alle logistikkrav, og har vist at vi leverer stabile og pålitelige tjenester selv i flyktige markedsmiljøer,» sier John Pearson, adm. direktør i DHL Express.

Internasjonal handel anses som spesielt viktig i den nåværende sammenhengen pga. dens kraft til økonomisk vekst, redusere inflasjon og gjøre det mulig for land og selskaper å få tilgang til flere kilder til viktige innspill.

Viktige hovedpunkter: vekst, endringer og muligheter

DHL Trade Growth Atlas måler også endringer i land og regioners andel av verdenshandelen. Blant de viktigste hovedpunktene er:

  • Covid-19 har ikke vært det store tilbakeslaget for global handel som mange forventet. Internasjonal varehandel har økt så mye som 10 % over nivåene før pandemien, selv med betydelige forsyningsflaskehalser som begrenset videre vekst.

  • Utsiktene for fremtidig handelsvekst er fortsatt overraskende positive. Pga. krigen i Ukraina har prognosene for handelsvekst blitt nedjustert, men det antas fortsatt at handelen skal vokse litt raskere i 2022 og 2023 enn den gjorde i løpet av det foregående tiåret.

  • E-handel har blomstret under pandemien og prognoser viser at den sterke e-handelsveksten over landegrenser fortsetter.

  • Nye poler for handelsvekst er identifisert i Sørøst- og Sør-Asia, og handelsveksten forventes å øke dramatisk i Afrika sør for Sahara.

  • Handelsveksten er spredt over et større spekter av land. Kina har stått for ¼ av handelsveksten de siste årene, og er spådd å fortsatt ha den største veksten, men andelen vil trolig falle med det halve, til 13 %.

  • Vietnam, India og Filippinene skiller seg ut både når det gjelder hastighet og omfang av anslått handelsvekst gjennom 2026. Alle tre har potensial til å dra nytte av innsatsen fra mange selskaper for å diversifisere Kina-sentriske produksjons- og innkjøpsstrategier.

  • Mens fremvoksende økonomier økte sine andeler av verdenshandelen fra 24 til 40 % mellom 2000 og 2012, med halvparten av økningen drevet av Kina alene, har disse andelene knapt endret seg de siste tiåret.

  • Fremvoksende økonomier fortsetter imidlertid å rase fremover på mål for tilkobling, innovasjon og ledende selskaper. De blir stadig viktigere eksportører av sofistikerte produserte produkter, og konkurrerer i økende grad ikke bare på lave kostnader, men også på innovasjon og kvalitet.

Forstå global handel og dens muligheter

DHL Trade Growth Atlas undersøker globale handelsveksttrender, geografiske endringer, blandingen av omsatte produkter og bredere endringer i forretningsmiljøet. Rapporten analyserer varehandel over hele verden, etter region, for avansert vs. fremvoksende økonomier, og på tvers av 173 land. Den inneholder konsise én-sides sammendrag for hvert av disse landene. Landene som dekkes utgjør mer enn 99 % av verdenshandelen, BNP og befolkningen.

«Vi har forsøkt å destillere de viktigste dataene om tilstanden og banen til global handel, og å bringe dataene til live i kart, diagrammer og annet visuelt innhold. Resultatene viser hvordan det fortsatt er store handelsvekstmuligheter i både avanserte og fremvoksende økonomier, og i regioner rundt om i verden. Handelslandskapet endrer seg og byr på nye utfordringer, men denne rapporten motbeviser på det sterkeste spådommer om en stor retrett fra global handel,» sier Steven Altman, Senior Research Scholar og direktør for DHL Initiative on Globalization ved NYU Sterns Center for the Future of Management.

DHL Trade Growth Atlas utfyller den etablerte serien DHL Global Connectedness Index. Mens DHL Trade Growth Atals gir et spesielt dypdykk i global varehandel, analyserer DHL Global Connectedness Index, publisert regelmessig siden 2011, det bredere fenomenet globalisering – basert på handel med varer og tjenester, samt verdensomspennende kapitalstrømmer, mennesker og informasjon. Begge rapportene hjelper til med å finne lovende forretningsmuligheter, og støtter faktabaserte debatter om handel og globalisering.

Last ned DHL Trade Growth Atlas her!

Emner

Kategorier


DHL – logistikkselskapet for hele verden

DHL er den ledende globale merkevaren i logistikkbransjen. Våre DHL-divisjoner tilbyr en enestående portefølje av logistikktjenester som spenner fra nasjonal og internasjonal pakkelevering, leveringsløsninger for e-handel, internasjonal ekspress-, vei-, luft- og sjøtransport til industrielle logistikkløsninger for hele forsyningskjeder. Med rundt 380.000 ansatte i mer enn 220 land og territorier over hele verden, kobler DHL mennesker og bedrifter sammen på en sikker og pålitelig måte, noe som muliggjør den globale handelsstrømmen. Med spesialiserte løsninger for vekstmarkeder og bransjer, inkludert teknologi, biovitenskap og helsevesen, energi, bilindustri og detaljhandel, et bevist engasjement for samfunnsansvar og enestående tilstedeværelse i utviklende markeder, er DHL avgjørende posisjonert som «logistikkselskapet for hele verden».

DHL er en del av Deutsche Post DHL Group. Konsernet genererte inntekter på mer enn 66 milliarder euro i 2020.

Kontakter

Linda Bengtsson

Linda Bengtsson

Pressekontakt Head of Marketing & Communications +47 66 92 86 67

Excellence. Simply delivered.

DHL er en del av verdens ledende post- og logistikkselskap Deutsche PostDHL Group og omfatter forretningsenhetene DHL Express, DHL Parcel, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding Freight og DHL Supply Chain.

DHL Express (Norway) AS
Gneisveien 3
2020 Skedsmokorset
Norge