Gå videre til innhold
Ferdigmat for 1,5 milliarder

Pressemelding -

Ferdigmat for 1,5 milliarder

Nordmenn spiser fersk ferdigmat som aldri før, og aller mest i førjulstiden. De siste 12 månedene kjøpte vi ferdigmat for hele 1.518 millioner kroner. Butikken er blitt vårt nye kjøleskap, sier  kategoridirektør i Fjordland, Kirsti June Olsen.

Ferdigmat vokser langt mer enn det totale dagligvaremarkedet. Tall fra AC Nielsen viser at i de siste 12 månedene har salget av ferdigmat økt med over 8,2 prosent. Til sammenligning viser tall fra SSB en vekst i dagligvarehandelen på 3,1 prosent hittil i år, i forhold til samme periode i fjor. Totalt ble det kjøpt ferdigmat for 1.518 millioner. Det tilsvarer hele 30 millioner porsjoner ferdigretter årlig, om vi tar utgangspunkt i en snittpris på 50 kroner.


– Dette er utrolig gøy! Og det viser at vi går i riktig retning. Vårt fokus har vært at lettvinnt mat skal være sunn og skikkelig mat. Analyser fra forskningsinstitusjonene NIFES og Nofima, kan bekrefte at Fjordland-mat er like næringsrikt som om du skulle laget tilsvarende mat hjemme på kjøkkenet. Det er flott å se at forbrukerne også har merket dette, sier kategoridirektør i Fjordland, Kirsti June Olsen.

Hun tror noe av årsaken er at vi sjeldnere planlegger middagen på forhånd. Mange er rammet av tidsklemma, og daglig besøk i matbutikkene er en av flere årsaker til at forbrukerne stadig oftere handler ferdigmat.

Åtte av ti nordmenn handler mat hver dag, eller flere dager i uken.

– Butikken er blitt vårt nye kjøleskap. Man går inn i butikken flere ganger i uken, ser seg rundt etter hva man har lyst på, og spiser det så fort man kommer hjem, sier Olsen.

Nå har grøt dukket opp på stadig flere menyer. Av Fjordlands ferdige grøtretter ble det spist 13 millioner porsjoner i 2012. Siste 52 uker spiste nordmenn grøt for 292 millioner, en økning på 15,3 prosent fra året før.

Kirsti June Olsen mener holdningene til ferdigmat har endret seg enormt siden ferdigmat først kom på markedet.

– Flere og flere får øynene opp for at mye av ferdigmaten på markedet smaker godt, er av god kvalitet og er ernæringsmessig bra, avslutter Olsen.

 

Kilde: Salgstall fra Fjordland. Salgstall ut fra butikk fra Nielsen pr 3. november og tall fra Undersøkelse om handlevaner, Forbrukerrådet.

 

FAKTA

Julefakta fra Fjordland:

  • I fjor ble det sendt ut 440.000 porsjoner ferdig julemat fra Fjordland som pinnekjøtt, lutefisk og juletallerken. I år tror Fjordland på en vekst på 15 %.
  • Det spises normalt 3,4 millioner porsjoner Fjordland risgrøt i førjulstiden (årsvolum er ca 9 mill porsjoner)
  • Salg av Kos desserter, ledet an av riskrem og jordbærsaus, øker normalt med 35 % i førjulsperioden
  • Salg av Fjordland hurtigporsjonsmiddager øker jevnt og trutt frem til jul.  Siste uken før jul er forbruket av Fjordlandmiddager gjerne 40 % over en normaluke

 

FLERE TALL:

På 10 år har ferdigmatmarkedet hatt følgende vekst:

  • 2003: 331 mill NOK
  • 2008: 1.000 mill NOK
  • Siste rullerende år pr 3. november: 1.518 mill NOK

Verdivekst i de to største kategoriene innen fersk ferdigmat:

  • Hurtigporsjonsmiddager 5,6 % (Fjordland 6,1 % verdivekst)
  • Fersk ferdiggrøt 15,3 % (Fjordland 26,1 % verdivekst)

I 2012 ble det spist ca 11 millioner porsjoner Fjordland ferdigmiddager og 13 millioner porsjoner fersk Fjordlandgrøt.


Emner

Kategorier


Fjordlands misjon er å gi deg gode måltidsopplevelser som gjør dagen både enklere og bedre.

Kontakter

Fjordland

Fjordland

Pressekontakt 22974900

Relatert innhold

Gode måltidsopplevelser

Ved å tilby ferdiglagde måltider og komponenter til måltider er vårt mål å forenkle hverdagen til det norske folk. Vi bruker vår unike kombinasjon av markedsforståelse og kunnskap om kokkefag og matindustri til å lage produkter som er velsmakende, enkle og skikkelige.

Men maten vår er ikke bare rask og enkel. Vi gjør alt vi kan for at den også er velsmakende og skikkelig, at den er ernæringsmessig godt sammensatt med gode råvarer, og er bærekraftig.

Vi mener at maten vår er det beste du kan velge når du vil ha noe raskt og enkelt og derfor er vår visjon «Vi får Norge til å spise bedre».

Fjordland
Brynsengveien 10
0667 Oslo
Norway