Gå videre til innhold
Det Norske selskapet Laksesystemer og det Islandske selskapet VP Vélaverkstæði ehf  (VP)har etablert et partnerskap i en felles innsats til å levere løsninger til landbasert akvakultur på Island.
Det Norske selskapet Laksesystemer og det Islandske selskapet VP Vélaverkstæði ehf (VP)har etablert et partnerskap i en felles innsats til å levere løsninger til landbasert akvakultur på Island.

Pressemelding -

Laksesystemer og VP med Islandsk partnerskap

Norsk stagnasjon gir næring til vekst på Island.Den nye grunnrenteskatten for havbruk har ført til at mange prosjekter i Norge har blitt lagt på is, sier daglig leder i Laksesystemer, Ole Gabriel Kverneland. Vi forutså umiddelbart at stagnasjonen i Norge ville representere en mulighet for andre land som produserer laks. For øyeblikket er det veldig høy aktivitet på Island.

Vi har vært til stede med vår teknologi en god stund, og beveger oss nå videre med et strategisk partnerskap med selskapet VP som vil hjelpe oss med installasjoner og «føtter på bakken» i dette viktige markedet for landbasert akvakulturteknologi. Vi har også signert kontrakter for levering av fôringssystemer og for ReelData fôring med kunstig intelligens. Store prosjekter på Island er en perfekt match for vår nyutviklede teknologi med skånsom og presis forring.

Kombinerer ekspertise og erfaring på landbasert akvakultur

Vi har vært på søk etter riktig partner over en lengre periode, og vi ser nå virkelig frem til samarbeidet med VP, forteller Kverneland. Daglig leder i VP, Jón Reynir Andrésson har en imponerende karriere med mer enn 35 år innen landbasert akvakultur, inkludert 25 år som teknisk sjef (CTO) for Benchmark Genetics Iceland (tidligere Stofnfiskur hf.). Han har nå vært i Norge for å lære mer om vårt selskap og vår teknologi, og det er lett å se at Jón vet hva han snakker om. Våre systemer er utstyrt med avanserte løsninger for fjerning, og kombinert med den betydelige erfaringen hos Jón og hans team, er vi overbevist om at våre Islandske kunder skal være i trygge hender. Vi er rigget og klar for å vokse sammen med markedet på Island, konkluderer Kverneland.

Vi ser at Laksesystemer har utviklet teknologi som kan løse mange av utfordringene i landbasert akvakultur sier Jón Reynir Andrésson. Etter å ha sett teknologien i drift på store og moderne norske anlegg, er jeg imponert over dimensjonene og hvor avansert teknologi har blitt. Det er ikke mange selskaper som spesialiserer seg på landbasert akvakultur på samme måte som Laksesystemer, så deres teknologi og erfaring vil med sikkerhet bli verdifullt for vårt marked på Island. Spesielt tror vi fokus på skånsom håndtering og bruk av AI for å redusere forsvinner som kan gi et viktig bidrag både til finansiell og miljømessig bærekraft i industrien. Vi er glade for å se at samarbeidet vil bære frukter fra første dag og vi er klare for å installere deres fôringssystem til en av de mest erfarne landbaserte operatørene i verden, sier Andrésson.

Emner

Kategorier


Fjøssystemer er en landsdekkende leverandør av bygg og innendørmekanisering til landbruket. Vi har 7 selvstendige avdelinger, med felles administrasjon på Fåvang.

Bonden og dyrenes førstevalg

Landsdekkende leverandør av bygg og innendørmekanisering til landbruket

Fjøssystemer
Losnabakkan 50
N-2625 Fåvang
Norge