Gå videre til innhold
Den nye FS Kompaktmikser løser utfordringene med plass og energiforbruk.
Den nye FS Kompaktmikser løser utfordringene med plass og energiforbruk.

Pressemelding -

Ny og kompakt fullfôrmikser fra Fjøssystemer

I samarbeid med BvL har Fjøssystemer utviklet en ny fullfôrblander. Mikseren har gjennomgått en testperiode i Norge og de første eksemplarene er allerede solgt. Mikseren krever liten plass og strøm, men gjør samme gode jobben som de større mikseren fra BvL.

Mikseren har fått navnet FS Kompaktmikser og er spesielt utviklet for norske forhold, sier daglig leder André Stenumgård i Fjøssystemer. Mikseren er en standard mikser, men samtidig en fullverdig mikser på lik linje med de større mikseren fra BvL. Den fysiske størrelsen gjør at den vil passe inn på gårder der plass er en utfordring. Mikseren har en lengde på 309, bredde på 223 og en høyde på 209 cm. Den vil også løse utfordringene rundt energiforbruk. Motoren er på 11 kw (40 Amp ved 230V og 25 Amp ved 400 V). Vekten på kun 2700 kg. gjør at mulighetene for plassering blir mer fleksibel. Med en størrelse på 8,1 m3 er det god plass til to rundballer i blandekaret.

Den nye mikseren har fokus på lave driftskostnader. Installasjon er meget enkelt, og i prinsippet kan bonden montere den selv - "Plugg og kjør". Mikseren har inntil fem justerbare kniver og samme solide stålkonstruksjon som de større mikseren fra BvL. Den leveres med komplett styreskap, og er klargjort for automatiske utfôringsløsninger for de som ønsker det.

Emner

Kategorier


Fjøssystemer er en landsdekkende leverandør av bygg og innendørmekanisering til landbruket. Vi har 7 selvstendige avdelinger, med felles administrasjon på Fåvang.

Bonden og dyrenes førstevalg

Landsdekkende leverandør av bygg og innendørmekanisering til landbruket

Fjøssystemer
Losnabakkan 50
N-2625 Fåvang
Norge