Pressemelding -

Norsk rush over Øresundbrua i sommer

Aldri før har så mange nordmenn tatt turen over Øresundbrua mellom Sverige og Danmark som nå i juli. Årsaken er trolig stor reiselyst kombinert med flyplasskaos og SAS-streik.

Hele 23 000 ganger har bombrikker fra Fremtind Service blitt brukt til å betale for kjøring over Øresundbrua i juli måned. Det er en firedobling fra samme periode i fjor og også en firedobling fra juni i år.

- Stor reiselyst etter pandemien, kombinert med flyplassproblemer i Europa og SAS-streik er nok den viktigste årsaken til den kraftige økningen, sier Svein Skovly, kommersiell direktør i Fremtind Service.

- Det er ikke bare trafikken over Øresund som har økt, vi ser også en tilsvarende økning for Storebæltbroen og fergene mellom Helsingborg og Helsingør, sier Skovly.

Nær halvparten av alle norske biller har en bombrikke fra Fremtind Service og selskapets tall gir derfor et godt bilde av nordmenns kjørevaner.

Den norske AutoPASS-bombrikken kan brukes til enkel betaling for bompasseringer og ferger i hele Norden. Basert på erfaringene fra tidligere år forventer Fremtind Service høye tall også i august.

- Erfaringsmessig tilsvarer utenlandstrafikken i august ca 80 % av trafikken i juli, sier Skovly. - Det er normalt ekstra mye utenlandstrafikk helt frem til skolestart.

Kontaktperson:

Svein Skovly
Kommersiell direktør

svein.skovly@fremtindservice.no

950 95 893

Kategorier

  • trafikk
  • ferie
  • bil
  • bompenger

Om Fremtind Service

Fremtind Service er Norges største AutoPASS-utsteder. Selskapets 1,3 millioner kunder har til sammen bombrikker i mer enn 1,8 millioner kjøretøy. Fremtind Service krever inn betaling for bompasseringer og fergebilletter på vegne av bompenge- og fergeoperatørene. For 2022 vil samlet innkrevingsbeløp utgjøre om lag 6 milliarder kroner.

Fremtind Service er heleid av Fremtind Forsikring. Fremtind Forsikring eies av SpareBank 1 Gruppen
(65 %) og DNB (35 %)

Kontakter

Svein Skovly

Pressekontakt Chief Commercial Officer Forretningsutvikling og innovasjon 95095893 Fremtind Service

Espen Dyb Løvold

Pressekontakt Administrerende direktør Daglig leder 48131415