Gå videre til innhold
Bilde fra Valdres. Nord-Aurdal i Valdres topper listen over skader, og søndag kveld har Gjensidige registrert 100 skademeldinger herfra.
Bilde fra Valdres. Nord-Aurdal i Valdres topper listen over skader, og søndag kveld har Gjensidige registrert 100 skademeldinger herfra.

Pressemelding -

Skademeldingstoppen trolig nådd

Gjensidige har registrert 2.200 skademeldinger søndag kveld. Økningen i antall meldinger har flatet ut siden fredag kveld.

- Fortsatt vil det komme flere skademeldinger, men det kan se ut til at skademeldingstoppen samsvarer godt med flomtoppen, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Nord-Aurdal, Lillestrøm, Nesbyen, Gran, Sel, Østre Toten og Ål har flest skademeldinger (eks. Oslo).

- Situasjonen er fortsatt svært krevende for mange av kundene våre, og vi er i tett kontakt for å bistå dem. I tillegg reiser skademedarbeidere ut for å møte kunder i flere av de hardest rammede områdene. Vi vurderer å besøke flere lokasjoner fortløpende, sier Rysstad.

Det blir også hentet inn utstyr fra utlandet for å sikre nok utstyr til pumping, tørking osv..

Stor variasjon i skader

- Vi ser kjellere som står under vann, næringsbygg hvor all virksomhet er stanset på grunn av oversvømmelser, hager som er rasert og skader på innbo. Det er ulike skader på bolighus, driftsbygninger på gårder og fjøs. I tillegg kommer nærmere 100 skader på bil, båt, campingvogn og andre kjøretøy, forteller han.

I tillegg har Gjensidige mottatt nærmere 800 henvendelser om «Hans» fra kunder på reise.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4 200 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 34 milliarder kroner i 2022, mens sum eiendeler utgjorde 135 milliarder kroner.

Kontakter

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo og Viken (Romerike og Asker og Bærum) +47 918 19 434

Tiden går - Gjensidige består

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Gjensidige Forsikring ASA
Schweigaards gate 21
0191 Oslo
Norge