Gå videre til innhold
Gjensidige synes det er overraskende at det er like mange trafikkuhell til tross for nedgangen i trafikk.
Gjensidige synes det er overraskende at det er like mange trafikkuhell til tross for nedgangen i trafikk.

Pressemelding -

Strenge korona-tiltak og mindre trafikk - like mye bulking

Etter at regjeringen varslet strengere tiltak 5. november har tall fra Statens vegvesen vist nedgang i trafikken. Statistikk fra Gjensidige viser likevel at vi bulker like mye som før tiltakene ble innført.

Gjensidige mottok like mange skademeldinger i de to første ukene etter nedstengningen, som i de to ukene før.

- Dette er overraskende. Vi forventet at det skulle bli mindre trafikk, og det har slått til. Men vi forventet også at det da skulle bli mindre bulking, og det har ikke slått til, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Rysstad påpeker at det er mange forhold som kan påvirke antall skademeldinger, ikke minst vær og føreforhold. Han mener likevel at det er gode grunner til å tro at mindre trafikk skulle gitt mindre bulking.

- Det er antagelig særlig jobbkjøring og bykjøring til butikker og kjøpesentre det er blitt mindre av, og det er nettopp den typen trafikk som skaper mye småbulking, sier han.

Rysstad er spent på hvordan skadestatistikken vil utvikle seg fremover.

- Vi venter fortsatt at antall skademeldinger går ned, dersom de strenge tiltakene opprettholdes. Det vil jo isolert sett være gledelig, men vi skulle selvfølgelig ønske at det var andre årsaker enn delvis nedstengning av samfunnet som førte til skadenedgang, sier Rysstad.

Tallene gjelder alle type skademeldinger knyttet til trafikk. Sammenligningen gjelder perioden fra mandag 26. oktober til og med søndag 8. november (uke 44 og 45) og perioden fra mandag 9. november til og med søndag 22. november (uke 46 og 47). 

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 700 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 28 milliarder kroner i 2019, mens sum eiendeler utgjorde 112 milliarder kroner.

Kontakter

Øystein Thoresen

Øystein Thoresen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 952 33 382
Christian Haraldsen

Christian Haraldsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Forsikring, Pensjon og Sparing. Pressekontakt for lokalmedier i Viken (Follo og tidligere Østfold) +47 907 87 449
Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo og Viken (Romerike og Asker og Bærum) +47 918 19 434
Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Viken (tidligere Buskerud), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473
Pål Rune Eklo

Pål Rune Eklo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark +47 951 94 898

Tiden går - Gjensidige består

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Gjensidige Forsikring ASA
Schweigaards gate 21
0191 Oslo
Norge