Gå videre til innhold
Goodtech bygger ut vattenreningen för Södra Cell Värö i Sverige

Pressemelding -

Goodtech bygger ut vattenreningen för Södra Cell Värö i Sverige

Goodtech Environmental Solutions på Åland kommer att på uppdrag av Södra Cell Värö bygga ut deras vattenrening som en del av projektet Expansion Värö 2.0. Goodtech har vunnit kontraktet gällande en fjärde linje till avsaltningsanläggningen åt Södra Cell Värö.

Södra Cell Värö, ett av världens största massabruk för långfibrig sulfatmassa, har beslutat att genomföra projektet ”Expansion Värö 2.0” med målsättningen att öka produktionskapaciteten i två steg för att nå 850 000 ton/år. En förutsättning för den utökade produktionskapacitet är att säkerställa tillgången till totalavsaltat vatten i processen. Detta görs genom att komplettera anläggningen med ytterligare en linje för totalavsaltning av vatten.

Kontraktsvärdet för Goodtechs del, är ca 1,1 MEUR och projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2021.

”Goodtech erbjöd en teknisk lösning för vårt behov till en fördelaktig totalkostnad. De har uppvisat god samarbetsvilja, vilket vi också upplevt i tidigare projekt”, uttaler Mikael Eriksson, Sourcing Manager Investments på Södra.

”Vi är väldigt glada att Södra Cell Värö ännu en gång valde Goodtech som leverantör och att vi därmed får möjligheten att vara med och bidra med vår erfarenhet och expertkunskap inom rening av industriellt vatten”, säger Robert Karlsson, regionchef på Åland.

För ytterligare information, kontakta
Eric Staurset, koncernchef Goodtech ASA
tlf. +47 98 28 11 42 
e-post: eric.staurset@goodtech.no

Emner

Tags


Om Goodtech

Goodtech är en ledande nordisk teknikleverantör, vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik. Vår vision är att vara förstavalet för industriell effektivitet.

Goodtech är noterad på Oslo Börs och omsätter ca NOK 450 miljoner samt ca 300 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland.

Pressekontakt

Eric Staurset

Eric Staurset

Pressekontakt Konsernsjef/CEO +4798281142
Synnøve Granli

Synnøve Granli

Pressekontakt CFO Investor Relations +47 815 68 600

Relatert materiale