Gå videre til innhold
Ivars bils anläggning i Östersund
Ivars bils anläggning i Östersund

Pressemelding -

100 anläggningar i Norra Europa när Hedin Bil förvärvar Ivars Bils Östersundsverksamhet

Göteborg den 16 juli 2018.

Koncernen I.A. Hedin Bil AB har genom sitt dotterbolag Bavaria Sverige Bil AB tecknat avtal om förvärv av Ivars Bils verksamhet i Östersund. Efter överlåtelsen kommer I.A. Hedin Bil att ha 100 anläggningar i Sverige, Norge och Belgien varav 9 stycken drivs av dotterbolaget Bavaria Sverige Bil AB.

Förvärvet avser endast Ivars Bils BMW- och Nissanrörelse i Östersund. I dagsläget omsätter verksamheten 105 miljoner SEK, med en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda. Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën.

I samband med rörelseöverlåtelsen förvärvas verksamhetsfastigheten av I.A. Hedin Fastighet AB.

Johan Frisk, VD för Bavaria Sverige Bil säger:

-Vi vill välkomna Ivars Bil i Östersund till vår växande familj. Vi satsar stort på de norra delarna av Sverige och detta förvärv ligger helt i linje med våra planer. Vi ser att den fina verksamhet som Ivars Bil så föredömligt drivit möjliggör stora synergier för oss och det ska bli mycket roligt att både förvalta men också att utveckla affären framåt.

Jörgen Ericsson, delägare Ivars Bil AB:

-Det känns tryggt för oss att mot våra medarbetare och mot våra kunder att lämna över till en så stor och seriös aktör. En förutsättning för denna försäljning har varit att köparen skall dela våra värderingar, målsättning och vision, och här har vi hittat en fullträff. I denna nya regi är jag fast övertygad om att möjligheterna och mervärdet kommer att växa.

Tillträde är planerat till den 1 september 2018.

För ytterligare information
Presskontakt: Emma Andersson, +46 707 936 053; emma.andersson@andershedininvest.se

Emner

Kategorier


Om Bavaria

Bavaria har sedan 1996 jobbat för att skapa det bästa återförsäljaralternativet för kräsna, bilintresserade kunder som vill uppleva både körglädje och ägarglädje. Idag är bolaget av Nordens största BMW och MINI-återförsäljare. Vi har anläggningar i Stockholm, Uppsala, Gävle, Skellefteå, Luleå, Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristianstad, Arendal, Bryne och Lillestrøm.

Bavaria ingår i Hedin Automotive AS, ett helägt dotterbolag av Anders Hedin Invest AB tillsammans med Hedin Performance Cars (Porsche) och GS Bildelar (Norges största oberoende leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW). År 2017 omsatte Bavaria över sex miljarder SEK och sålde 21 500 bilar. Hedin Automotive sysselsätter idag fler än 750 st anställda i Sverige och Norge. www.bavariabil.se

Om Anders Hedin Invest AB

I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 90 platser i Sverige, Norge och Belgien. Försäljningen 2017 uppgick till 12,7 miljarder SEK och antalet anställda var drygt 2700. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Anders Hedin Invest-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150
Morten Dahle

Morten Dahle

Pressekontakt Salgs- og Markedsdirektør Bavaria Norge

Relatert innhold

​Hedin er en av Europas største bilaktører, og forhandler 32 varemerker fra flere enn 125 anlegg i Sverige, Norge, Belgia, Tyskland og Sveits

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Automotive Sveits (BMW og MINI), Hedin Performance Cars AB (Porsche) OG, GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1000 ansatte.