Gå videre til innhold
Betal kun for kWh ved lading med Koples ladebrikke, app eller dropin betaling fra 7.4
Betal kun for kWh ved lading med Koples ladebrikke, app eller dropin betaling fra 7.4

Pressemelding -

Enklere ladepriser hos Kople: Betal kun pr kWh!

Kundene har talt: Det er ren kWh pris som foretrekkes. Nå endrer vi derfor ladeprisene til pris pr kWh! 

Kople jobber hele tiden for å gjøre det enklere å lade. Kundene har etterspurt at beregningen av pris for ladeøkten skal bli enklere. Derfor går vi nå over til pris pr kWh.

Vi har en periode fjernet minuttpris mellom kl 22 og 08, for å forsøke å motivere til å lade når det er lite trafikk og når strømnettet er mindre belastet. Nå som vi fjerner minuttprisen hele døgnet og kWh prisen fortsetter å være lik hele døgnet, blir det enklere for ladekunden å beregne prisen – hele døgnet.

De som bruker andre ladetjenester enn Koples egne kan møte andre priser

De som bruker andre ladetjenester for å lade hos oss, kan møte andre priser enn de som benytter Koples app, ladebrikke eller drop-in betaling. Dette kommer av at ladeprisen bestemmes av ladetjenesteleverandøren og de avtalene som kundene eventuelt har med de. 

F.eks dersom kunden benytter Fortum Charge&Drive, We Charge, Plugsurfing eller andre ladetjenester, vil de kunne få andre priser - avhengig av hvilken avtale de har. Ladeprisen finner kunden hos leverandøren, oftest i appen de benytter for å starte ladeøkten.

Det lønner seg å flytte bilen når den er ferdig ladet 

Minuttpris har vært en viktig komponent for å motivere til å flytte bilen når den er fulladet, og å stoppe en hurtigladeøkt på rundt 80% batterinivå. Koples mål har vært å bidra til mindre ladekø, og dermed bedre utnyttelse av de ladestedene som er mye besøkt. 

Fortsatt er det en stor andel av ladeøktene på DC lading (hurtig- og lyn) hos oss som varer over 50 minutter, og normalladeøkter som varer over 8 timer. Vi opplever derfor at det fortsatt er behov for å ha en motivasjonsfaktor til å avslutte ladeøkten tidligere, og flytte bilen, slik at laderne tilgjengeliggjøres for andre som trenger å lade. Derfor vil en minuttpris starte på det tidspunktet som en normal ladeøkt vanligvis er utført:

  • Etter 8 timer på normallader
  • Etter 60 minutter på hurtiglader
  • Etter 45 minutter på lynlader

Denne minuttprisen er sammenlignbar med parkeringsavgift, hvor man betaler for tiden laderen er reservert. Målet med dette er rett og slett å fortsette å bidra til mindre ladekø og flere tilgjengelige ladere. De som lader smart vinner på dette.

Grunnen til at vi er opptatt av at kundene skal avslutte hurtigladeøkten på rundt 80%, er fordi det er rundt dette batterinivået de fleste biler skrur ned effekten på hvor raskt de tar imot strøm fra laderen. Ofte tar det faktisk lengre tid å hurtiglade en bil fra 80% til 100%, enn det tar fra 20- 80%. Teknologien i de nye elbilene gjør derimot at effekten holdes oppe gjennom hele ladeøkten, og batteriet varmes eller kjøles til gunstig temperatur for å motta makseffekt til enhver tid. Dermed lades bilen raskest mulig, og ladeøkten vil dermed være ferdig før minuttprisen nå settes på.

Her finner du Koples oppdaterte ladepriser: https://www.kople.no/veiledning/ladepris

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Kople bygger og drifter lyn- og hurtigladeanlegg langs veien og normalladeanlegg til offentlige parkeringsplasser og bygg, destinasjoner, næringsbygg og borettslag og sameier. Kople er med deg hele veien fra planlegging av et ladeanlegg til montasje, drift og support. Vi skal gi enkle ladeopplevelser til alle.

Kontakter

Tine Holm-Hansen

Tine Holm-Hansen

Pressekontakt Marketing & Communications Manager Markedsføring og kommunikasjon +4790923030

En enklere ladeopplevelse

Kople bygger og drifter ladeanlegg over hele Norge, med lynladere, hurtigladere og normalladere.

Kople AS
Hvervenmoveien 33
3511 Hønefoss
Norge