Gå videre til innhold
LK lanserer neste generasjons vannmåler – LK CubicMeter

Pressemelding -

LK lanserer neste generasjons vannmåler – LK CubicMeter

Tidligere har vi fortalt om samarbeidet mellom LK og Quandify (tidligere Labtrino) og den nye, intelligente og unike vannmåleren LK CubicMeter. Etter investeringen som innebar at LK gikk inn som deleier i Quandify, er produktet nå på hylla.

LK CubicMeter er en ikke-invasiv vann- og lekkasjemåler, og den spesielle utformingen gjør at den kan installeres i eksisterende rør (blant annet PE-X og PAL) i intervallet 1625 mm. Ved å montere måleren på utsiden elimineres behovet for å kappe rørene når vannmåleren installeres, noe som sparer både tid og penger. Systemet oppdager dessuten drypp- og vannlekkasje, som koster forsikringsselskapene milliarder av kroner hvert år bare i Sverige.

– Lanseringen av LK CubicMeter er første trinn i samarbeidet, og flere produktnyheter kommer. Vi ligger langt fremme når det gjelder IoT, og det finnes en godt utviklet plattform med stort teknisk spillerom som passer bra for oss når vi skal utvide og videreutvikle våre oppkoblede produkter, forteller Ramtin Massoumzadeh, direktør og medgründer av Quandify.

I Europa er det krav om å installere vannmåler i alle leiligheter, og i Sverige kommer det fra og med 2021 nye krav til IMD (individuell måling og debitering) av varme og varmtvann for enkelte deler av allerede eksisterende blokkbebyggelse. Ved å ta i bruk maskinlæring og kunstig intelligens legger LK CubicMeter til rette for en kostnadseffektiv måling, men bidrar også til å bedre firmaenes miljøavtrykk ved å levere et intelligent og prisgunstig system for redusert vann- og energiforbruk*.

– Hos LK arbeider vi kontinuerlig med å skape smarte og holdbare produkter og systemer som vil forenkle hverdagen til kundene våre, i dag og i fremtiden. LK CubicMeter bidrar til å øke bevisstheten og hjelper på den måten beboere med å redusere både sitt vann- og energiforbruk, noe som baner veien for en mer bærekraftig og bevisst boligsektor, både offentlig og privat, sier Michael Söderberg, direktør i LK Systems.

* Ifølge studier gir installering av individuell måling en reduksjon i vannforbruket på ca. 30 %. For en gjennomsnittlig familie reduseres ikke bare vannforbruket, men også CO2-utslippet og eventuelle lekkasjekostnader.

Flere fakta

  • Eliminerer behovet for ultralydgel som ellers tørker raskt.
  • Opptil 98 % nøyaktighet og MID/OIML R-49-kompatibel.
  • Inntil 10 års batteritid.
  • Plug & Play-installasjon med lite vedlikehold.
  • Trådløs kommunikasjon, trådløs M-Bus – Mode C1 868 MHz (EN-13757 Standard).

RSK
5182403
NRF
8364556
LVI
4481401
E-nummer
4222435

For en enklere og smartere hverdag
Enklere, smartere og mer holdbart – i LK tar vi alltid utgangspunkt i at det finnes en bedre måte å gjøre ting på. I alt vi gjør foretrekker vi innovasjon fremfor status quo og enkelhet fremfor kompleksitet. Med den overbevisningen utvikler vi i LK smarte produkter og systemløsninger for varme, vann og sanitæranlegg.

LK Systems er ledende i Norden innen løsninger for varme- og tappevannsystem. Våre systemer er enkle å installere, og i vårt prefabrikkeringsanlegg produserer vi også skreddersydde systemer som ytterligere forenkler installasjonen. Fra idé til ferdig produkt – her får du de smarteste løsningene, i dag og i fremtiden.

Quandify utvikler intelligente systemer for måling av vannstrøm. Selskapet har sin bakgrunn i forskermiljøet ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm og utnytter blant annet patentert teknologi i kombinasjon med kunstig intelligens og maskinlæring for å utforme morgendagens intelligente målingssystem.

Related links

Emner

Kategorier


For en enklere og smartere hverdag
Enklere, smartere og mer holdbart – på LK går vi alltid ut ifra at det finnes en bedre måte å gjøre ting på. I alt vårt arbeide foretrekker vi innovasjon over status quo, og enkelhet over kompleksitet. Med denne overbevisningen utvikler vi på LK smarte produkter og systemløsninger for varme, vann og sanitet.

Relatert innhold

For en enklere og smartere hverdag

Enklere, smartere og mer holdbart – på LK går vi alltid ut ifra at det finnes en bedre måte å gjøre ting på. I alt vårt arbeide foretrekker vi innovasjon over status quo, og enkelhet over kompleksitet. Med denne overbevisningen utvikler vi på LK smarte produkter og systemløsninger for varme, vann og sanitet.

LK Systems AS
Eikenga
NO-170579 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom