Gå videre til innhold
Nå kan du søke Norsk Lyspris 2021!

Nyhet -

Nå kan du søke Norsk Lyspris 2021!

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen innen lysdesign og belysningsprodukter i Norge. 

- I år vil vi særlig oppmuntre lysdesignere og prosjekterende som jobber hos leverandører til å søke, da det finnes mange flotte prosjekter som ikke har blitt fanget opp av Norsk Lyspris. Nå oppfordrer vi disse til å komme mer på banen, sier daglig leder i Lyskultur Katia Valerie Banoun.

Oppdragsgivere som satser på lysdesign

I fjor mottok også vinnerprosjektenes oppdragsgivere plakett. Dette er fordi vi vil fremme oppdragsgivere som benytter seg av faglig ekspertise innen belysning i prosjekter. Investering i lysdesign kan gi stor estetisk, økonomisk og miljømessig merverdi til prosjekter og produkter. Les om de fire oppdragsgiverne som vant Norsk Lyspris i 2020 her.

Styrker belysningens rolle

Norsk Lyspris deles ut i fem kategorier på Lysets Dag på DOGA den 17. November, og løfter frem de beste lysprosjektene og -produktene vi har i Norge. Prisen er også svært viktig i kommunikasjonen med omverden for å synliggjøre hva dette gir av merverdi. Norsk Lyspris legger standarden for hva som er et godt lysprosjekt, der det tverrfaglige samarbeidet er avgjørende for sluttresultatet. Slik er Norsk Lyspris med på å styrke belysningens rolle i utformingen av morgendagens Norge.

En av vinnerne av Norsk Lyspris blir nominert videre til kåring av Nordisk Lyspris, som arrangeres annethvert år i samarbeid med de fire andre belysningsorganisasjonene i Norden. 

- Å vinne Norsk Lyspris gir mye positiv omtale for alle aktører i prosjektet, sier Katia Valerie Banoun.


Kort om Norsk Lyspris

Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet. Norsk Lyspris er en hederspris, som kårer vinnere og diplomer i fem klasser. Norsk Lyspris kåres i kategoriene "Beste utendørsprosjekt", "Beste innendørsprosjekt", "Beste produkt eller tekniske løsning", "Norsk lyspris - UNG" og "Åpen klasse". Vinnere og diplomer blir kåret av en uavhengig jury som består av utøvende aktører i bransjen. Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris.


Søknadsfrist 15. september!

Gå til søknadsskjema

Se årets jury

Se tidligere vinnere

Kort om Lyskultur

Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Lyskultur jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning. Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer. Lyskulturs medlemmer er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Emner

Kontakter

Ida Thorendahl

Ida Thorendahl

Pressekontakt Daglig Leder 90654123
Jørgine Riise

Jørgine Riise

Pressekontakt Kurs- og markedskoordinator 90218181

Relatert innhold

Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Kort om Lyskultur:
Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning . Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende og medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Lyskultur
Lysaker Brygge 24
1366 Lysaker
Norge