Gå videre til innhold
14 nominerte til Norsk Lyspris 2018
14 nominerte til Norsk Lyspris 2018

Pressemelding -

Her er de nominerte til Norsk Lyspris 2018

Juryen har kommet frem til 14 nominerte prosjekter og produkter i fem ulike kategorier. Utvidelse av kategorien “Beste produkt eller teknologiske løsning” til å inkludere spesialutviklede armaturer til et prosjekt, har medført en rekke spennende prosjekter innen denne kategorien i år.

Her er kort oversikt over de nominerte:


Nominerte til Beste Innendørs
Bergen Børs Hotel
Prosjektet demonstrerer muligheten lysdesign har for å forsterke atmosfære, kvalitet i materialer og interiør samt forbedre brukerens opplevelse, mens selve armaturene og lyskilder forblir i bakgrunnen, integrert i arkitektur.
Sykkelhotell Oslo S
Oslos første sykkelhotell åpnet på Oslo S 15. desember 2017, som et tilbud til alle reisende med behov for oversiktlig sykkelparkering av høy kvalitet.
Resell - Nicca
Ved å brette stål på tre forskjellige måter og integrere lyskilden i disse, formes lyset på ulike måter og danner tre forskjellige armaturer. Belysningen fremstår som en uanstrengt og integrert del av interiøret, utformingen er gjennomarbeidet og teknologien fremtidsrettet.

 Nominerte til Beste utendørsprosjekt:
Holmestrand stasjon
Belysningskonseptet for Holmestrand stasjon tar utgangspunkt i å fremheve og understreke prosjektets uvanlige arkitektur og unike utforming.
Storgata og Kirkeparken i Tromsø
Prosjektet viser et moderne lysanlegg med høy detaljeringsgrad i utforming og teknisk design.
Stovnertårnet
Et grunnleggende prinsipp har vært at tårnet skal være tilgjengelig for alle, og det er universelt utformet.

Nominerte til Beste produkt eller teknologiske løsning:
Jørpeland
Pullertserien Jørpeland ble utviklet som spesialarmatur for belysning av turstien rundt Jørpelandsholmen.

MCB mast
Utførelsen har utradisjonell bruk av standard armaturer for funksjonslys. Lineære armaturer med avskjermet optikk er integrert i en spesialdesignet lysende flate.
Ombygning og modernisering av «Oslo lampa»“
Oslo lampa” er et eget innarbeidet begrep, og refererer til den originale GM18-armaturet som ble innført som en del av lykteprogrammet i Oslo i 1925.

Nominerte til Åpen klasse:
Bussterminal Sarpsborg
Sarpsborg, «Stedet ved fossen», markerte byens 1000-årsjubileum i 2016, blant annet med å fremheve sin plassering som skjærgårdskommune.
Lysplan for Verdensarven Rjukan - Notodden
Prosjektet vektlegger tydelig og enhetlig formidling gjennom konseptet “Spirit of the possible”. Samtidig er vernehensyn og universell utforming drivere for hvordan lysdesignet foreslås løst.
Pelléas og Mélisande
Den Norske Opera & Ballett valgte en utradisjonell løsning for å lyssette oppsetningen av Claude Debussys eneste opera Pelléas og Mélisande.
Træna Urban Lighting
Træna Urban Lighting er et pilotprosjekt som ønsker å fremme mer bevisst bruk av belysning og lysdesign.

Nominerte til Norsk Lyspris - UNG
Hattifnatt
Konseptet baserer seg på å ha riktig sinnsstemning til riktig tid. Lampens funksjon er basert på emosjon, og det å skape en stemning for brukeren. Lampen er tenkt til soveværelset.

Ler mer utfyllende om de nominerte her.

Related links

Emner

Kategorier



Norsk Lyspris
ble etablert av Lyskultur i 2001, og deles ut hvert år. Hensikten med Norsk Lyspris skal være å sette fokus på og synliggjøre innovative og gode lysprosjekter i Norge. Dette skjer ved å fremheve spennende, veldesignede og velutførte prosjekter. Norsk Lyspris tildeles i fem kategorier som på utsøkt vis kombinerer lysdesign med vekt på nytenkning og kreativitet, teknisk kvalitet og funksjonalitet, visuelle og estetiske aspekter, energiforbruk og driftsøkonomi samt universell utforming.

Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning. Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer. Våre medlemmer er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Kontakter

Ida Thorendahl

Ida Thorendahl

Pressekontakt Daglig Leder 90654123
Jørgine Riise

Jørgine Riise

Pressekontakt Kurs- og markedskoordinator 90218181

Relatert innhold

Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Kort om Lyskultur:
Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning . Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende og medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Lyskultur
Lysaker Brygge 24
1366 Lysaker
Norge