Gå videre til innhold
Tiden er inne for å søke Norsk Lyspris 2018!

Pressemelding -

Tiden er inne for å søke Norsk Lyspris 2018!

Norsk Lyspris hedrer de beste innen norske belysninsprosjekter, belysningsprodukter og lysinstallasjoner og løfter frem god design og nyskapende løsninger. Blant vinnerne av Norsk Lyspris plukkes nominerte til Nordisk Lyspris.

Vi oppfordrer både små og store prosjekter å søke Norsk Lyspris 2018. Prisen deles ut innen fem kategorier under Lysets Dag 21. november på DOGA. Søknadsfrist er 16. september. Vi gleder oss til å se ditt bidrag!

Ny utvidet kategori
Etter fjorårets mange søknader med spesialutviklede armaturer til prosjekter som ble søkt på innen Åpen klasse, har juryen kommet frem til å utvide kategorien Beste produkt eller teknologiske løsning til å inkludere spesialutviklede armaturer til et prosjekt. Produktet må være fysisk montert i et prosjekt.

– Det skjer mye innovativt innenfor spesialutviklede armaturer og nye digitale tekniske løsninger tilpasset ulike prosjekter, både på armatursiden og innen styringsystemer. Denne spennende utviklingen ønsker Lyskultur å sette ekstra fokus på. Vi håper at en utvidelse av denne kategorien får vist frem det mangfoldet LED-teknologien byr på, og hvordan den kan integreres i arkitekturen på en helt ny måte enn hva som har vært vanlig med andre lyskilder tidligere, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder I Lyskultur.

Tverrfaglig samarbeid
Vi oppfordrer personer fra flere fagdisipliner innen belysning til å søke. Dette kan være utstillinger, lyskunst, midlertidige og faste lysinstallasjoner, godkjente lysplaner etc., samt produkter som er med på å videreutvikle belysningsbransjen – som armaturer og lamper, styringssystemer og lyskilder.

– En liten bransje trenger å få frem alle som jobber med belysning. Vi oppfordrer produsenter, interiør- og landskapsarkitekter, arkitekter og rådgivende innen elektro om å søke. Norsk Lyspris tildeles prosjektet, og et godt samarbeid mellom de ulike fagdisiplinene er en forutsetning for å lykkes, sier Banoun. 

Meld inn ditt lysprosjekt til Norsk lyspris.

Årets Jury 2018
Juryen for Norsk Lyspris 2018 er en jury bestående av høy faglig kompetanse, med praktiserende aktører i markedet. Juryleder for Norsk Lyspris 2018 er Birgitte Appelong, som har Ph.D. i lys fra Kunsthøgskolen i Oslo.

De øvrige jurymedlemmene er Hans Øien, Aaste Gulden Sakya, Arve Olsen, Kyrre Andersen og Tina Therese Larsen. Gjermund Sjøsåsen stiller som varamedlem. Les mer om juryen.

Related links

Emner


Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Foreningen ble stiftet i 1936 og er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer.

Kontakter

Ida Thorendahl

Ida Thorendahl

Pressekontakt Daglig Leder 90654123
Jørgine Riise

Jørgine Riise

Pressekontakt Kurs- og markedskoordinator 90218181

Relatert innhold

Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Kort om Lyskultur:
Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning . Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende og medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Lyskultur
Lysaker Brygge 24
1366 Lysaker
Norge