Gå videre til innhold
Stående kvinne i døråpningen. Olje på grundert papp 1906-07
Stående kvinne i døråpningen. Olje på grundert papp 1906-07

Pressemelding -

​LIVE-OMVISNING: KVINNEN PÅ VEI UT

Bli med på en live omvisning fra utstillingen «På vei ut – Edvard Munch og naturen», hvor kvinnen og naturen er i fokus.

MUNCH på Tøyen har åpnet dørene igjen, og den nye utstillingen På vei ut – Edvard Munch og naturen vil være tilgjengelig for publikum hele sommeren. For deg som ikke har anledning til å besøke museet har vi laget denne digitale omvisningen, hvor vi setter fokus på kvinnen på vei ut.

Forbindelsen mellom det psykiske og det fysiske er sentral hos Edvard Munch, og gjennom hele livet brukte han naturen bevisst for å skildre vekslingen mellom det indre og det ytre. I hans motiver er landskapet alltid mer enn en kulisse, det bærer i seg stemninger og menneskelig nerve, både der naturen spiller hovedrollen, og der vi bare aner den gjennom et vindu eller en åpen dør. Det er som om omgivelsene suger til seg det indre landskapet til menneskene de rommer, og mettes med melankoli, lengsel, livslyst og optimisme.

I denne omvisningen er kvinnen et sentralt tema og du får utforske verk som Stående kvinne i døråpningen og På verandatrappen.

Følg med her torsdag 9.7 kl.16 - 16.30 


Høsten 2020 åpner MUNCH i en helt ny bygning ved Oslos sjøkant. Museet vil romme den rikholdige gaven Edvard Munch (1863-1944) testamenterte til Oslo by, bestående av flere enn 26 000 kunstverk, i tillegg til litterære dagbøker og skrifter. Dette er verdens største samling av Edvard Munchs verk. MUNCH er således blant de største museene i verden viet en enkeltkunstner.

MUNCH forvalter også samlinger gitt til Oslo by av Rolf Stenersen, Amaldus Nielsen og Ludvig Ravensberg. Gjennom satsingen på samtidskunst vil vi også vise Edvard Munchs vedvarende innflytelse i hans egen samtid, så vel som på dagens generasjon kunstnere.

Museet vil inspirere til å komme tett på Edvard Munchs kunst. Besøkende vil til enhver tid oppleve høydepunktene i Edvard Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med andre kunstnere. Fra sin beliggenhet i Bjørvika, med enestående utsikt over Oslofjorden, vil museet tilby et bredt program av kunst- og kulturopplevelser i 13 etasjer.

Kontakter

Maren Lindeberg

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presseansvarlig +47 45802648

Edvard Munch - Norges viktigste bidrag til verdens kunsthistorie

22.oktober 2021 åpnet det nye MUNCH ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Munch enn noen ganger før – på helt nye måter. Det nye museet tilbyr kunst og kultur i 13 etasjer, og skal inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst

MUNCH
Edvard Munchs plass 1
0194 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom