Pressemelding -

Lag Hårstad fra Oppdal Curlingklubb vinner sesongens første Norges Cup

Oppdalingene fra Lag Hårstad vinner helgens Norges Cup på Snarøya og rykker dermed opp i Norges Cup Elite.

16 lag møttes i ishallen på Snarøya i helga for sesongens første Norges Cup. 12 lag deltok i Norges Cup, mens Norges beste curlinglag spilte mot hverandre i Norges Cup Elite.

Til tross for en dårlig start i gruppespillet ble det lag Hårstad som gikk av med seieren i Norges Cup. Hårstad endte på en tredjeplass i gruppespillet, men vant en solid seier mot damelandslaget i finalen.

-Skip Andreas Hårstad imponerer i sesongens første turnering. Nå gjenstår det å se om de klarer å gjenta suksessen når de skal teste seg mot de beste, sier landslagstrener i Norges Curlingforbund, Thomas Løvold.

Det betyr at Hårstad rykker opp i elitegruppa når Norges Cup arrangeres i Trondheim i november. I tillegg til Andreas Hårstad, består laget også av Michael Mellemseter, Marcus Wolan og Emil Kvål.

Curlinglandslaget gikk ubeseiret gjennom turneringen

I elitegruppa befester Minera Skifer sin stilling som Norges beste curlinglag. Landslaget vant alle kampene og er dermed ubeseiret så langt i Norges Cupen.

-Det er godt å se at landslaget ligger på det nivået de må være om de skal ta seg til OL i kvalifiseringsturneringen i desember. Dette lover godt, sier Løvold.

Lag Vintervoll fra Lillehammer Curlingklubb ender på den sure fjerdeplassen og mister dermed plassen sin i Norges Cup Elite og rykker ned i Norges Cup.

Neste Norges Cup og Norges Cup Elite arrangeres 12 - 14. november i Leangen Ishall i Trondheim.