Mina Mobekk seiler inn til seier i EM-finalen i Hellas.

Nyhet -

Mina Mobekk vant EM i OLs seilbrettklasse

Mina Mobekk fra Oslo ble søndag 14. mai europamester i seilbrettklassen iQFOiL, som vil være en ny OL-klasse i 2024.

Mina Mobekk, som seiler for KNS, seilte inn til seier i den endelige finalen i mesterskapet, som ble avholdt i Patras i Hellas. I finaleseilasene møttes de ti beste seilerne i dameklassen etter 19 innledende seilaser avholdt over fem dager til kvart-, semifinale og til slutt en endelig finale mellom de tre beste.

Mina Mobekk kom inn i finalen som 7. beste seiler, men hun var suveren og vant samtlige finaleseilaser under svært tøffe forhold med vind av kulings styrke. Med det vant 18 år gamle Mina senior-tittelen i mesterskapet, men også EM-tittelen for seilere under 21 år.

Dette var Mina Mobekks første store internasjonale triumf. Seieren sikret henne også en plass i prøve-OL som norsk representant i dameklassen. I herreklassen er Endre Funnemark fra KNS uttatt til å delta.

Bragden til Mina Mobekk er historisk og etterlengtet. Det er gått 30 år siden Norge sist vant en medalje i et internasjonalt seilbrettmesterskap. Sist var i 1993, da Jorunn Horgen vant bronse i EM.