Gå videre til innhold
Foto venstre: privat. Foto høyre: Adobe Stock
Foto venstre: privat. Foto høyre: Adobe Stock

Nyhet -

Audun fikk jobb etter studentprosjekt

Frontend-student Audun Andre Naley presenterte en studentoppgave for programmeringsfirmaet ACOS, det resulterte i at han fikk sommerjobb hos bedriften.

– Alle studentene ved Frontend-utvikling i Bergen fikk mulighet til å gjøre et oppdrag for ACOS, sier Audun.

– Vi skulle lage et bookingsystem og deretter presentere dette for dem. Når det nærmet seg sommer så snakket Acos med Noroff om at de ønsket å gi noen en sjanse til å jobbe hos dem i sommer. Jeg stilte til intervju og fikk den jobben.

Har du noen tips til dine medstudenter om hvordan de kan få seg internships og relevante jobber?

– Det er mange selskaper som ønsker å satse på studenter. Mitt tips er å møte opp personlig hos firmaene og fortelle litt om deg selv og hva du studerer. Det er godt mulig de har plass og kapasitet til å ha interns, men at de ikke har utlyst noen stilling, sier Audun.

Hva skal du gjøre i jobben?

– I sommerjobben hos Acos skal jeg jobbe med mange ulike kundeprosjekter. Implementering og vedlikehold av nye og eksisterende nettsider blir min hovedoppgave.

Artikkelen fortsetter...


Oppgaver: studentene må løse nye utfordringer hver uke Foto: Noroff

Praktisk og allsidig studium

Hva var det som gjorde at du valgte frontendstudier?

– Jeg har alltid hatt stor interesse for faget. Da jeg så at Noroff begynte å tilby Frontend-utvikling så valgte jeg å kjøre på med det. Jeg er i det første kullet med frontend-studenter hos Noroff, og jeg var ganske sikker på at dette ville bli spennende.

Hvordan er læringsmiljøet og hverdagen på frontendstudiet i Bergen?

– Alle i klassen vår kommer godt overens og jeg føler alle ønsker å hjelpe hverandre. Det er alltid noen som sitter mer på skolen enn andre, men alt i alt så synes jeg læringsmiljøet er bra.

Han fortsetter:

– En typisk hverdag for oss er at vi starter med en forelesning og deretter sitter vi resten av dagen og jobber spesifikt med en oppgave. Vi har oppgaver som skal leveres inn hver uke, sier Audun.

Hva slags firmaer kan du tenke deg å jobbe med i fremtiden?

– Mange firmaer der ute kan tilby en veldig spennende jobb innen frontend-utvikling. Jeg ønsker å jobbe i et selskap som har store ambisjoner og hvor jeg har mulighet til å utvikle meg selv. ACOS er et slikt selskap og allerede den første uken min her så har jeg fått et godt innblikk i hvordan de jobber. Jeg håper på å få samarbeide med dem så lenge som mulig.

Hva lærer du på studiet som gjør deg klar til å gå ut i jobb som utvikler?

– På dette studiet så lærer man hele prosessen ved å utvikle nettsider. Du lærer å designe, utvikle og implementere en webside helt fra scratch. Frontend-studiet på Noroff er veldig praktisk rettet og du jobber konstant med spesifikke oppgaver. Dette er med på å gjøre deg klar for arbeidslivet, sier Audun.

Og han har klare tanker om hva som skal til for å lykkes i studiet:

Det beste tipset jeg kan komme med til de som ønsker å studere frontend er å jobbe godt på egenhånd ved siden av forelesningene. Lærerne er alltid tilgjengelige for å hjelpe deg og du kommer langt dersom du jobber effektivt.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Mathilde Stray Øksendal

Mathilde Stray Øksendal

Pressekontakt Innholdsmarkedsfører og webredaktør Pressekontakt 90718799

Fokus på digital kompetanse tilpasset næringsliv og bransjenes behov

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Utdanningstilbudet består av høyskole, fagskole og nettstudier. Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Noroff - School of technology and digital media
Elvegata 2A
4608 Kristiansand
Norge